Home

Verduurzaming 60 woningen Govert Flinckstraat

Van label D naar gemiddeld B

Verduurzaming 60 woningen Govert Flinckstraat
Status
Opgeleverd
Locatie
Krimpen aan den IJssel
Opdrachtgever
QuaWonen
Architect
Heembouw Architecten

Heembouw Wonen heeft voor woningcorporatie QuaWonen 60 eengezinswoningen in Krimpen aan den IJssel verbeterd. De woningen zijn van een gemiddeld label D naar een gemiddeld label B gegaan. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Qua Wonen stelde ons de vraag de sociale huurwoningen aan de Govert Flinckstraat en omgeving en Van Goghlaan in Krimpen aan den IJssel te verduurzamen en te verbeteren, zodanig dat ze weer klaar zijn voor een extra exploitatieperiode van 25 jaar. Concreet doel was een verbetering van het energielabel van gemiddeld D naar A of B. 

De woningen in de Govert Flinckstraat en omgeving en aan de Van Goghlaan kregen een grote schilderbeurt en de woningschil is beter geïsoleerd. Het oude dubbel glas en de deuren zijn vervangen Verder kregen de woningen mechanische ventilatie. De dakpannen zijn vervangen en waar nodig zijn de daken beter geïsoleerd. Dankzij deze maatregelen is het energielabel van de woningen verbeterd naar B en A. Met een flinke schilderbeurt hebben de woningen ook weer een frisse uitstraling gekregen. 

Om tot de stevige labelsprong te komen zijn de daken van buitenaf geïsoleerd. Deze technische ingreep gaf de kans om in de architectuur mooie overstekken op de langsgevels te creëren, en de kopgevels een duidelijk dakprofiel te geven. Het gerenoveerde bezit in de directe omgeving heeft warme kleurpaletten met stucwerk, baksteen en hout afgewisseld in lichte, warme kleuren. In lijn hiermee hebben we ook de woningen aan de Govert Flinckstraat en omgeving een esthetische metamorfose gegeven. De door vochtdoorslag aangetaste gevels zijn geschilderd, evenals de kozijnen. Door de woningentrees accentkleuren te geven, is het welkom thuis gevoel nog meer vergroot. De verschillende blokken zijn voorzien van afwisselende kleurthema’s van licht en middel licht keimwerk.

Per complex hebben de bewoners zelf gekozen welke kleuren de draaiende delen zouden krijgen. Het kleurenpalet bestaat uit de klassieke kleuren rood, groen en blauw, die een contrast vormen met het neutrale gevelschilderwerk. Op bewonersniveau kon de vorm van de voordeur gekozen worden, waardoor elke bewoner echt een eigen herkenbare woning heeft gekregen. Met deze make-over hebben we voor de bewoners een plek gecreëerd waar ze met recht heel trots op zijn. 

skip

Voor

de verduurzaming

Na

de verduurzaming

8.0

De samenwerking en daarmee ook het project is in alle opzichte goed verlopen. We hebben echt het gevoel gehad ontzorgd te zijn.

Stichting QuaWonen na oplevering

Project updates

    Volgend project