Home

Plieger

Distributiecentrum met kantoor

Nieuw Distributiecentrum met kantoor Plieger Amstelveen
Status
Opgeleverd
Locatie
Amstelveen
Opdrachtgever
Plieger
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
1.300 m2 kantoor en 7.500 m2 logistieke ruimte
Bijzonderheden
Het distributiecentrum is uitermate duurzaam en beschikt over energielabel A++++
Aantal werkplekken
30

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal. Plieger wilde meerdere bedrijfsactiviteiten samenvoegen in een toekomstbestendig, duurzaam en flexibel distributiecentrum. 

Met behulp van de Heembouw gronddatabank werd de juiste plek gevonden: een zichtlocatie op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van het ontwerpconcept van Heembouw Architecten. De kenmerkende dubbele gevel van strekmetaal vormt een sterke visuele verbinding tussen de kantoren en distributie. Ook dient het strekmetaal als zonwering voor de kantoorfuncties. Dit heeft een positief effect op het energieverbruik voor koeling. Met het toepassen van veel glas in de kantoren en translucente beplating in de gevel van de productiehal is hier bovendien voor de medewerkers van Plieger een fijne en gezonde werkomgeving gecreëerd. Dit project was voor Plieger aanleiding om ons ook te vragen voor hun nieuwe toonzaal in Amstelveen.

8.0

In een hele plezierige samenwerking heeft Heembouw ons, op een professionele manier, ontzorgd in het proces. Mede door hen, staat er een distributiecentrum waar wij trots op zijn!

Koert Huisman, algemeen directeur Plieger Groep

Project updates

  Plieger wilde een no-nonsense gebouw dat toekomstbestendig en flexibel is. De strekmetalen gevel maakt het gebouw een onopvallend opvallende verschijning.

  Rogier Kant, architect Heembouw Architecten
  schets door Heembouw Architecten voor Nieuw Distributiecentrum met kantoor Plieger Amstelveen

   

  Een nieuw pand is het visitekaartje van de klant, met een business case, die kloppend en haalbaar is. Daar maken wij ons als ontwerpende bouwer hard voor. Een architect die traditioneel los van een bouwer acteert, ziet vaak zijn mooiste plaatje verder in het traject uitgekleed worden, vanwege de kosten. Hier is het tegenovergestelde bereikt. Met het ontwerpteam is niet één schetsontwerp gemaakt, maar meerdere, om te laten zien hoe met eenvoudige aanpassingen, het ontwerp naar een nog hoger niveau kon worden getild. Met de klant hebben we de basis die er lag, verder opgewerkt. Met dit prachtige resultaat, én een sluitende business case voor de klant. Hier komt de kracht van de ontwerpende bouwer helemaal tot zijn recht.

  Suzan Buter, Commercieel manager Heembouw

  Volgend project