Nieuwbouw en uitbreiding kantoor Heembouw Roelofarendsveen

Open, zakelijk en transparant kantoor

Uitbreiding kantoor Heembouw Roelofarendsveen 2007
Status
Opgeleverd
Locatie
Roelofarendsveen
Opdrachtgever
Heevas
Architect
Heembouw Architecten

In 2008 werd het pand van Heembouw in Roelofarendsveen uitgebreid met  970m². Hiermee heeft het een andere aanblik gekregen. Kenmerkend voor het ontwerp van Heembouw Architecten zijn de voor Heembouw belangrijke uitgangspunten: open, zakelijk en transparant, zoals bijvoorbeeld ook is terug te zien in het hoge atrium en de loopbruggen in de bestaande bouw. Absolute blikvanger van de uitbreiding is de 4 verdiepingen tellende toren, die als het ware zwevend is opgenomen in de bestaande gevel. Een mooi ontwerp, maar uiteindelijk gaat het erom dat het gebouw constructief op de juiste manier gerealiseerd is. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen architect, planontwikkeling en constructeur. Doordat een aantal bouwkundig constructeurs van Bartels ingenieursbureau deel uit maakt van de Heembouw organisatie zijn de communicatielijnen kort en wordt het voortraject nog beter ingevuld.

Volgend project