Mathenesserweg

Verduurzaming 120 maisonettewoningen

Aanzicht verduurzaming 120 woningen Mathenesserweg Rotterdam
Gevel verduurzaming 120 woningen Mathenesserweg Rotterdam
Balustrade verduurzaming 120 woningen Mathenesserweg Rotterdam
Status
Opgeleverd
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
Woningcorporatie Havensteder
Architect
Heembouw Architecten
Bijzonderheden
De woningen zijn van gemiddeld energie]label F/G naar label A gegaan. Het project was één van de genomineerden voor de Rotterdamse Architectuurprijs 2018.
Aantal woningen
120

Woningcorporatie Havensteder vroeg Heembouw om 120 maisonettewoningen, verdeeld over drie flats, in bewoonde staat te verduurzamen en verbeteronderhoud uit te voeren. De gebouwen aan de Mathenesserweg zijn gebouwd in de naoorlogse wederopbouw periode, waarin grote woningnood en een gebrek aan bouwmaterialen de bouw kenmerkten. Hierdoor voldeden de gebouwen niet meer aan de hedendaagse eisen van comfort en gezondheid. 

7.0
Klanttevredenheid

Openstaande punten worden collegiaal opgepakt en opgelost en de overleggen ervaren wij als prettig. Het gebouw en de woningen zien er mooi uit, Havensteder is dik tevreden, evenals de netwerkpartners; zij zijn ook enthousiast.

Richard van Dijkhuizen, projectleider vastgoed Havensteder

Project updates

    De gebouwen hebben een vernieuwde hedendaagse uitstraling gekregen, waarbij gebruik is gemaakt van de sterke elementen van het oorspronkelijke ontwerp als basis voor het vernieuwde gebouw. Kenmerkend is in onze ogen de plastiek en ritme in de gevel. Met aan de zuidzijde de bloemkozijnen en aan de noordzijde de balkons en galerijen als meest in het oog springende elementen. En als sluitstuk de prominente dakrand op het gebouw die met name aan de zuidzijde een blikvanger mag worden genoemd.

    Martijn Glas, architect

    Dit was ons eerste project voor Havensteder, inmiddels hebben we al meer projecten voor hen gedaan. Hier hebben we de gebouwen echt een warme jas gegeven, een enorme verbetering van de Rc waardes van de vloeren, gevels en de daken. Qua uitstraling zijn de flats gigantisch opgeknapt, met als voorbeeld de bloemkozijnen aan de achterkant met de overstekken. Het ziet er weer prachtig uit. En passant hebben we ook de oplossing voor het rioleringsprobleem aangereikt; we hebben de Wadi dan wel niet zelf uitgevoerd, maar wel samen bedacht. En die oplossing neem ik weer mee in mijn volgende projecten.

    Fred Verlaan, projectleider Heembouw

    Volgend project