Home

Hordijk Verpakkingen

Productielocatie met kantoor

Exterieur Hordijk Verpakkingen
Status
Opgeleverd
Locatie
Zaandam
Opdrachtgever
Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam B.V.
Architect
Heembouw Architecten
Omvang
22.500 m2 bedrijfshal en 1.300 m2 kantoor
Bijzonderheden
6.000 zonnepanelen op het dak zorgen voor 100% groene stroom op deze locatie

Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam ontwerpt en produceert al decennialang kunststof verpakkingen voor bedrijven in binnen- en buitenland en is gespecialiseerd in verpakkingen voor voedingsmiddelen. Om de bestaande productiecapaciteit aan de Daalderweg in Zaandam uit te breiden, is een nieuwe productielocatie gerealiseerd op het naast gelegen kavel. 

Hordijk Verpakkingen is één de grootste thermovormproducenten in Europa. Deze tweedeproductielocatie aan de Daalderweg in Zaandam, stelde Hordijk in staat de productiecapaciteit van verpakkingen voor met name de fresh food industrie verder uit te breiden. Met de nieuwe locatie is ook op het gebied van duurzaamheid een stap gezet. Betere isolatie, meer daglicht en een duurzamer koelsysteem zorgen voor aangenamere werkomstandigheden. Dankzij de 6.000 zonnepanelen op het dak, kan de locatie 100% op groene stroom draaien. 

Samen met Hordijk ontwierpen we een optimale indeling voor het productieproces met korte looplijnen en een efficiënte routing. Ook het recycleproces van het restmateriaal is hierin meegenomen: al het restmateriaal in het productieproces wordt namelijk volledig hergebruikt. 

Het kantoor kenmerkt zich door een robuuste vormgeving met een uitkragend volume aan de zuid-oost hoek van het pand. Met een kleurcontrast in de gevel van zwart-grijs met 'Hordijk rood' geeft het gebouw vorm aan de huisstijl en het no-nonsense karakter van Hordijk. Door ter plaatse van de zuidgevel de grote glasoppervlakten terug te leggen in de gevel ontstaat een breed overstek en een balkon met prachtig uitzicht over het naastgelegen Noordzeekanaal. Energetische voordelen worden zo gecombineerd met de mogelijkheid om een frisse neus te halen en bovendien van het uitzicht te genieten. 

9.0

Heembouw heeft de expertise in huis om ons in het hele proces professioneel te ontzorgen. Van schetsontwerp tot omgevingsvergunning. Daarnaast zorgt de Lean werkwijze van Heembouw voor een snelle realisatie van ons bouwproject.

Fons Groenen, technisch directeur Hordijk Beheer BV

Het kantoor kenmerkt zich door een robuuste vormgeving met een uitkragend volume aan de zuid-oost hoek van het pand. Met een kleurcontrast in de gevel van zwart-grijs met ‘Hordijk rood’ geeft het gebouw vorm aan de huisstijl en het no-nonsense karakter van Hordijk.

Diederik de JongeArchitect, Heembouw Architecten

Project updates

    Volgend project