Home

Gemeentehuis Lansingerland

Vervanging stelkozijnen Gemeentehuis Lansingerland

Gemeentehuis Lansingerland door Heembouw
Gemeentehuis Lansingerland door Heembouw
Status
Opgeleverd
Locatie
Bergschenhoek
Opdrachtgever
Gemeente Lansingerland

Bij het gemeentehuis van Lansingerland heeft Heembouw 459 stelkozijnen vervangen aan de zuidwestgevel. Er werden ernstige lekkageproblemen geconstateerd aan de huidige kozijnen; na onderzoek door DGI (Dak & Gevel Ingenieurs B.V.) werd duidelijk dat de houten stelkozijnen waren aangetast door houtrot en dat deze vervangen dienden te worden. De gemeente heeft de benodigde werkzaamheden vervolgens aan Heembouw uitbesteed.

De originele uitvraag was het plaatselijk herstellen van de stelkozijnen, hiervoor heeft Heembouw in de mock-up fase een aantal proeven uitgevoerd waaruit ons advies kwam om de stelkozijnen compleet te vervangen. Door toepassing van een verbeterde detaillering en het gebruik van kunststof stelkozijnen heeft Heembouw, samen met DGI (Dak & Gevel Ingenieurs B.V.), SWECO en de Gemeente Lansingerland, een degelijke, goede én kwalitatief hoogwaardige oplossing bedacht. Het gebruik van kunststof stelkozijnen zorgt ervoor dat er in de toekomst geen houtrot meer kan ontstaan en er is Triflex rondom de stelkozijnen aangebracht voor een extra waterkering. Via deze weg kan er geen meer water tot de constructie toetreden en deze aantasten.

9.0

Onze ervaring met Heembouw is zeer positief, ze streven naar kwaliteit, open communicatie en streven ernaar het beste resultaat te behalen.

Gemeente Lansingerland

Vervangen stelkozijnen

    Volgend project