Bedrijfsgebouw Adomex Uithoorn

Logistieke oplossing voor Adomex

Bedrijfspand Adomex Uithoorn Groene hal
Status
Opgeleverd
Locatie
Uithoorn
Opdrachtgever
Matolie Vastgoed Beheer B.V.
Architect
Heembouw Architecten

Op industrieterrein de Kwakel in Uithoorn realiseerde Heembouw de nieuwe huisvesting van Adomex. Een locatie die werd gevonden dankzij de gronddatabank van Heembouw. Hiervandaan is de veiling Aalsmeer, waar deze specialist in decoratiegroen 60% van haar afzet doet, een stuk sneller bereikbaar dan vanaf de oude locatie in Rijssenhout. Bovendien is dit beter betaalbaar dan huisvesting op het veilingterrein. 

Heembouw Architecten maakte het ontwerp, dat bestaat uit een tweelaags kantoor van 800m2 en drie hallen, waarvan er twee in gebruik zijn en er een de toekomstige groei van de organisatie kan opvangen. Elke hal omvat 980m2 en is qua uitvoering gelijk. De afmetingen voor deze volledig geclimatiseerde hallen zijn gebaseerd op de stellingindeling (5 lagen hoog) in combinatie met de brandcompartimentering. De koeling voor de hallen wordt door een energiezuinige installatie opgewekt; de restwarmte wordt gebruikt voor de vloerverwarming van het kantoor. Een logistieke oplossing waarmee optimaal gebruik is gemaakt van de ruimte. De totale nieuwbouw werd in zes maanden gerealiseerd.

Volgend project