Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

6 mei 2021

In opdracht van woningcorporatie Vidomes start Heembouw in mei 2021 met het onderhoud en de verduurzaming van 90 woningen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. Het woongebouw krijgt een nieuwe uitstraling en alle woningen worden voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Na de werkzaamheden hebben alle woningen een energielabel A.

Verbeteren en energiezuiniger maken

Om de woonkwaliteit en het wooncomfort voor bewoners te verbeteren, worden de buitenmuren geïsoleerd en krijgen alle woningen nieuwe kozijnen met dubbel HR++ glas. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat elke woning straks een gezonder en prettiger binnenklimaat krijgt. Het nieuwe verwarmingssysteem wekt warm water op waardoor geisers en boilers niet meer nodig zijn. En dit systeem maakt een overstap op een toekomstig warmtenet mogelijk. Alle woningen worden aardgasvrij, dus bewoners stappen over op elektrisch koken. Op het dak worden zonnepanelen gelegd die stroom opwekken voor alle bewoners. Met al deze maatregelen vermindert de CO-uitstoot met zo’n 100 ton en wordt het energieverbruik van bewoners lager waardoor zij besparen op hun stookkosten.

Jolandaflat 02_nieuw_stuc-16-9.jpg

Aanzicht van het gebouw krijgt een make over

Ook de buitenkant van het complex wordt gemoderniseerd. Het ontwerp is gemaakt door Heembouw Architecten. De buitengevels worden afgewerkt met een dik pakket isolatie voorzien van stucwerk en steenstrips. De nieuwe hekken op de galerij en de nieuwe kozijnen geven het woongebouw een strakke en frisse uitstraling, passend bij deze tijd. De entree wordt vernieuwd en veiliger gemaakt.

De werkzaamheden worden in mei 2021 opgestart. De verwachting is dat alle werkzaamheden medio oktober 2022  gereed zijn.

Interessant? Wees sociaal