Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

13 januari 2021

In het tweede kwartaal van dit jaar start Heembouw met de verduurzaming en groot onderhoud van 211 portiekwoningen voor woningcorporatie Provides. De woningen zijn verdeeld over 9 blokken, en zullen gefaseerd worden aangepakt. In juli 2022 zullen de laatste woningen worden opgeleverd.

Het betreft werkzaamheden zowel binnen als buiten de woningen. Aan de binnenzijde worden o.a. de badkamer, toilet en keuken vernieuwd, en worden er voorzieningen voor elektrisch koken en een videofoon aangebracht. Aan de buitenzijde vinden er energetische (isolerende) maatregelen plaats en wordt de beglazing vervangen voor HR++ glas, waardoor alle woningen straks voldoen aan een A-label. De woningen hebben nu een energielabel variƫrend van D tot B. Daarnaast worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt de buitenzijde van het complex opgeknapt.

Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, maakte het ontwerp voor de visuele versterking van diverse onderdelen van de wooncomplexen, zoals algemene ruimten, de plint in de gevel en de dakrand met overstek.

2.jpg

Door uitvoering van de werkzaamheden worden de uitstraling en duurzaamheid van de woningen verbeterd en worden de woningen veiliger, energiezuiniger en comfortabeler.

Interessant? Wees sociaal