Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

4 februari 2019

Op 7 februari pitchen Alijd van Doorn en Martijn van Mansom van Heembouw / Heembouw Architecten tijdens de themadag Circulair Bouwen op uitnodiging van ASSA ABLOY Entrance Systems hun concept voor een circulair DC.

Heembouw is samen met haar architectenbureau Heembouw Architecten een belangrijke speler in de markt van ontwerp en realisatie van logistieke centra in Nederland. We voelen ons verantwoordelijk voor de impact van ons handelen op de planeet, en we zijn oprecht gedreven om het beter te doen. Daarom werken we samen met partners aan concrete circulaire oplossingen voor bouwprojecten. Een daarvan is een volledig Circulair Distributiecentrum (DC), dat wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om door de hele levenscyclus de stromen van materialen, van energie én van economische waarde te sluiten. Het doel is om het gehele pand te kunnen demonteren, waarbij de materialen hoogwaardig worden hergebruikt en de grondstoffen die worden toegepast afkomstig zijn van snel hernieuwbare bronnen, zoals gecertificeerd hout.

Nieuwbouw Distributiecentrum New Logic III Tilburg voor Rhenus Logistics
New Logic III ofwel "The Tube" heeft hoogste BREEAM score op ontwerp

Als ontwerpende bouwer heeft Heembouw samen met haar architectenbureau Heembouw Architecten veel distributiecentra gerealiseerd, waarvan een aantal onderscheidend is op het gebied van duurzaamheid met een BREEAM Outstanding kwalificatie. ‘The Tube’ in Tilburg dat voor belegger Dok Vast werd gebouwd, kent met 98.48% zelfs de hoogste BREEAM score op ontwerp tot nu toe.

Hier vindt u meer info over het programma op 7 februari.

Interessant? Wees sociaal