Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Optimale workflow vertrekpunt voor innovatieve werkomgeving

Heembouw heeft haar hoofdkantoor in Roelofarendsveen grootscheeps verbouwd en gemoderniseerd. Er is een duurzame en innovatieve werkomgeving gecreëerd, waarmee Heembouw weer jaren vooruit kan en de groei van de organisatie kan worden opgevangen. Uitgangspunt was dat het gebouw het ideale werkproces ondersteunt. Heembouw Architecten maakte het ontwerp. Heembouw Kantoren uit Rotterdam heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Voor de start van de renovatie had het pand energielabel C; alle duurzame maatregelen samen, ic. WKO-installatie, triple glas, isolatie buitenschil, LED verlichting, klimaatplafonds en de aangebrachte zonnepanelen, hebben ervoor gezorgd dat ons pand energielabel A+++ heeft.  

Duurzame renovatie hoofdkantoor Heembouw
Opgeleverd
Roelofarendsveen
Heembouw Architecten

Voortgang van het project

Maart 2017 Oktober 2017
16 updates

Het project

Wat? Waarom? Met wie? Hoe?
Renovatie_kantoor_Roelofarendsveen_Lightroom (1 van 8).jpg

Wat?

Heembouw heeft haar hoofdkantoor in Roelofarendsveen grootscheeps verbouwd en gemoderniseerd. Er is een innovatieve werkomgeving gecreëerd, waarmee Heembouw weer jaren vooruit kan en de groei van de organisatie kan worden opgevangen. Uitgangspunt was dat het gebouw het ideale werkproces ondersteunt. Heembouw Architecten maakte het ontwerp. Heembouw Kantoren uit Rotterdam heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Renovatie-hoofdkantoor-presentatie-Habeon-IMG_5162.JPG

Waarom?

De groei van Heembouw was de aanleiding voor de grootschalige duurzame verbouwing. Bij het ontwerp was het belangrijkste uitgangspunt het ideale werkproces voor Heembouw en Heembouw Architecten. Maar er was ook een intrinsieke drijfveer. Heembouw wilt een zo'n duurzaam mogelijk gebouw met lage CO2 waardes en waar ruimte is voor hergebruik van bestaande materialen.

Het kantoor met de flexibele indeling ondersteunt het werkproces optimaal, heeft nu een energielabel A++ en is helemaal gereed voor de komende 20 jaar!

Renovatie_kantoor_Roelofarendsveen_DSC9491.JPG

Met wie?

Heembouw Architecten heeft samen met diverse werkgroepen binnen Heembouw in co-creatie het ontwerp gemaakt voor deze duurzame renovatie. het project is o.a. in samenwerking met strategische partner Lomans Installatietechniek (E&W installaties) uitgevoerd

Renovatie-Hoofdkantoor-Heembouw-De-Realisatie.jpg

Hoe?

Door het toepassen van o.a. BIM, de samenwerking met Heembouw Architecten en de strategische partners is het project binnen budget, planning en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Daarnaast zijn er vele overlast beperkende maatregelen getroffen om de werknemers zo min mogelijk te storen tijdens de werkzaamheden.

Voortgang project


Matterport Virtuele tour

23 juli, 2018

Bij Heembouw staan we altijd open voor innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Onze opdrachtgevers laten we via de HTC Vive het 3D model van hun nieuwe gebouw virtueel beleven en sinds kort kunnen we ons eigen vernieuwde hoofdkantoor in Roelofarendsveen virtueel voor een ieder open stellen.

U bent van harte welkom om een virtueel kijkje te nemen! START DE TOUR

Matterport-Heembouw-Roelofarendsveen.jpg

VIDEO - De Realisatie

22 december, 2017

VIDEO - De Filosofie

1 december, 2017