Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Energetische verbetering van 174 appartementen

Voor woningcorporatie Havensteder heeft Heembouw 174 appartementen in Capelle aan den IJssel aan het verduurzaamd. De appartementen zijn voornamelijk op het gebied van ventilatie en isolatie aangepakt, waarbij er is toegewerkt naar een gasloze toekomst (2050). Het project is onderdeel van de langdurige samenwerking met Havensteder.

8.0 Klanttevredenheid

"3 woningen per dag opstarten leek ambitieus en een risico en toch is het gelukt om de trein rijdende te houden."" Stichting Havensteder over de uitvoeringsfase

Opgeleverd
Capelle aan den IJssel
Havensteder

Updates


Reigerlaan opgeleverd

16 juli, 2020

Eind juni heeft Heembouw de laatste werkzaamheden afgerond en is het project opgeleverd. De 174 woningen, verdeeld over 4 complexen, zijn van een gemiddeld label C naar label A gegaan. Lees hier het hele nieuwsbericht.

Oplevering-Reigerlaan-Capelle-ad-IJssel-1297.jpg

Oplevering in zicht

2 juni, 2020

Nadat de Corona maatregelen van kracht gingen, zijn de werkzaamheden in de woningen gestaakt. Circa 4 weken geleden zijn wij, na de eerste versoepelingen van de maatregelen, gaan inventariseren bij welke bewoners wij de werkzaamheden weer mochten gaan opstarten. Inmiddels staan voor alle woningen de binnenwerkzaamheden ingepland, waarbij we diverse hygiënemaatregelen in acht nemen. Ondanks de kleine achterstand gaan de werkzaamheden goed en zijn de bewoners tevreden.

De verwachting is dat eind juni alle werkzaamheden gereed zijn.

1
5
Reigerlaan Capelle aan de IJssel in uitvoering
Reigerlaan Capelle aan de IJssel in uitvoering
Reigerlaan Capelle aan de IJssel in uitvoering
Reigerlaan Capelle aan de IJssel in uitvoering
Reigerlaan Capelle aan de IJssel in uitvoering

Eerste woonblok gereed

17 maart, 2020

De werkzaamheden van het eerste woonblok zijn gereed. Met het vervangen van alle geel/blauwe geveldelen heeft het gebouw een moderne uitstraling gekregen.

Omdat de werkzaamheden in bewoonde staat worden uitgevoerd, is, in overleg met de corporatie en co makers, besloten om de binnenwerkzaamheden van de volgende woonblokken op te schorten om besmettingsgevaar van het Coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat wij in elk geval de komende 3 weken geen nieuwe woningen meer opstarten. Voor zover als mogelijk gaan we wel door met het buitenwerk, reinigen van gevels, schilderen, vervangen van gevelpanelen, etc.

1
3
Reigerlaan-Capelle-aan-den-ijssel-3496.jpg
Reigerlaan-Capelle-aan-den-ijssel-3501.jpg
Reigerlaan-Capelle-aan-den-ijssel-3507.jpg