Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Energetische verbetering van 174 appartementen

Voor woningcorporatie Havensteder gaat Heembouw 174 appartementen in Capelle aan den IJssel verduurzamen. De appartementen worden voornamelijk op het gebied van ventilatie en isolatie aangepakt, waarbij er wordt toegewerkt naar een gasloze toekomst (2050). Het project is onderdeel van de langdurige samenwerking met Havensteder.

DSC 8310.jpg
8.0 Klanttevredenheid

"De ervaring met Heembouw is zeer positief, het project wordt professioneel opgepakt." Stichting Havensteder

In uitvoering
Capelle aan den IJssel
Havensteder

Updates


Bouw gestart

17 januari, 2020

Afgelopen donderdag 16 januari is de verduurzaming gestart van de 174 appartementen aan de Reigerlaan en omgeving. Dit werd feestelijk gevierd met de bewoners en projectbetrokkenen onder het genot van koffie of thee met wat lekkers. De werkzaamheden starten met reinigen en herstellen van de gevels.

1
2
Startfeestje-Reigerlaan-Capelle-aan-den-IJssel-162432.jpg
Startfeestje-Reigerlaan-Capelle-aan-den-IJssel-160620.jpg

Realisatieovereenkomst getekend

30 oktober, 2019

In opdracht van Havensteder gaat Heembouw 174 appartementen verduurzamen aan de Reigerlaan in Capelle aan den IJssel. Het plan voor energetische verbetering van de woningen is samen met Heembouw Architecten tot stand gekomen. Lees hier het nieuwsbericht.

Heembouw en Havensteder sluiten realisatieovereenkomst voor verduurzamen 174 appartementen in Capelle aan den IJssel

Ruim 70% zegt ja tegen het verbeteronderhoud in Capelle aan den IJssel

16 juli, 2019

In opdracht van Havensteder heeft Heembouw Wonen begin juni vier bewoners-informatiebijeenkomsten gehouden waarbij we de bewoners hebben verteld over de plannen. Ruim 70% van de bewoners stemt in met deze plannen! We zijn trots op het resultaat dat de bewoners kiezen voor verduurzaming.

Aan het einde van dit jaar starten we met het verbeteronderhoud aan 174 woningen in de Reigerlaan, de Lepelaarsingel en de Rivierweg in Capelle aan den IJssel. Door te isoleren behoort kou en tocht straks tot de verleden tijd. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van frisse en droge lucht in de woning. Tegelijkertijd voert deze vochtige lucht af. Daarnaast geven we de flats een frissere uitstraling.

De werkzaamheden starten in oktober 2019 en duren naar verwachting tot medio juli 2020.

Reigerlaan-Capelle-aan-den-IJssel-8309.jpg