Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Woningen van label D naar energielabel A

Heembouw is in opdracht van Woonstichting Stek gestart met de energetische verbetering en onderhoud aan 2 complexen met eengezinswoningen in de Prinsessenstraat, Beatrixstraat en Willemskade in Lisse. Het gaat vooral om werkzaamheden aan de schil en betreffen het na-isoleren van gevels, daken en dakkapellen. Alle beglazing wordt vervangen door HR ++ glas, waar nodig worden draaiende delen vervangen, tochtstrips aangebracht en de woningen worden voorzien van zes zonnepanelen. Voor een gezond binnenklimaat krijgen de woningen o.a.mechanische ventilatie en nieuwe ventilatieroosters. Daarnaast worden de woningen op meerdere vlakken verbeterd; gevels en schoorstenen worden waar nodig voorzien van nieuw voegwerk, voordeuren vervangen en gevels gereinigd. Na de energetische ingrepen maken de woningen, die nu gemiddeld label D hebben een sprong naar energielabel A.

Onderhoud 15 woningen Lisse voor woningcorporatie Stek
In uitvoering
Lisse
Woonstichting Stek

Buitenwerkzaamheden vorderen

22 februari, 2019

In Lisse vorderen de werkzaamheden en is de oplevering in zicht. Er lopen nu hoofdzakelijk nog buitenwerkzaamheden, zoals het upgraden van de dakkapellen aan de voor- en achterzijde, het plaatsen van de PV panelen, na-isoleren van de gevel, hydrofoberen van de gevelstenen en het plaatsen van nieuwe voordeuren.

1
2
Lisse-15-woningen-uitvoering-1671.jpg
Lisse-15-woningen-uitvoering-140003.jpg

Bewoners getrakteerd op kerststol

20 december, 2018

Vandaag werden de bewoners van de complexen aan de Prinsessenstraat, Beatrixstraat en Willemskade in Lisse verrast met een attentie voor de feestdagen.

1
2
Onderhoud 15 woningen Lisse voor woningcorporatie Stek
Onderhoud 15 woningen Lisse voor woningcorporatie Stek

Werkzaamheden gestart

4 december, 2018

De werkzaamheden zijn van start gegaan. Aan de bewoners is een EHBO-kit (eerste hulp bij overlast) overhandig, deze is gevuld met pleisters, zakdoekjes, een spel kaarten en een geurkaars. Een pakket met een knipoog. Zo kunnen de pleisters op de spreekwoordelijke wond worden geplakt, zorgen de zakdoekjes ervoor dat de neuzen vrij gemaakt kunnen worden van bouwstof, helpt het spel kaarten om de tijd te verdrijven en zorgt de geurkaars straks na oplevering voor een frisse start.

1
2
Onderhoud 15 woningen Lisse voor woningcorporatie Stek
Onderhoud 15 woningen Lisse voor woningcorporatie Stek