Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

14 december 2020

Op donderdag 10 december heeft Heembouw het nieuwe complex voor VSVK op bedrijventerrein Boezem Oost in Pijnacker-Nootdorp opgeleverd. Het ontwerp van zowel het interieur als het exterieur is van Heembouw Architecten.

De nieuwe huisvesting bestaat uit twee losse gebouwen. Het gebouw aan de Schouwweg bevat een kantoor van 1.000m2 en 9.500m2 aan bedrijfsruimte, het andere gebouw aan de Verlaatweg bevat een werkplaats en stalling. Tussen beide gebouwen bevindt zich de logistieke zone, uit het zicht van de openbare weg. De moderne werkplaats heeft een innovatieve prefab stalen smeerput, waar VSVK haar materieel zelf gaat onderhouden.

IMG_2380.jpg

Duurzame nieuwbouw maakt groei VSVK mogelijk

De nieuwe locatie is volledig gasloos, heeft een warmtepomp voor koeling en verwarming, en het complex is nu deels voorzien van zonnepanelen. Dit kan in de toekomst verder worden uitgebreid. De toepassing van groen op het kavel, hout in de gevel en diverse beukenhagen en leilindes op de perceelgrenzen, brengen extra kwaliteit in het gebied. Het gebouw krijgt o.a. door deze duurzame maatregelen een GPR-score van 7. VSVK kan met deze nieuwbouw de toekomstige groei van het bedrijf verder vorm geven.

XAVW7807.jpg

Twee maanden eerder opgeleverd

Binnen 1,5 jaar heeft Heembouw samen met Heembouw Architecten het complex gerealiseerd (van eerste contact tot oplevering). Dit was o.a. mogelijk door de intensieve samenwerking met VSVK en een proactieve houding van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; zo is de omgevingsvergunning in 4 weken beoordeeld en verstrekt. VSVK geeft aan de samenwerking heel bijzonder te vinden, Peter van Kester (directeur VSVK): “Als je als klant in een nieuwbouw traject stapt, komt er veel informatie op je af en kan het lastig zijn om een visualisatie te maken van wat je exact krijgt. Door de open en eerlijke communicatie met zowel Heembouw, Heembouw Architecten en haar partners, konden we alles met elkaar bespreken. Hierdoor hebben we snel keuzes kunnen maken en heeft Heembouw ons fantastisch begeleid. We hadden veel vertrouwen in Heembouw. We zijn dan ook heel erg blij met zowel het proces als het eindresultaat. En dat het complex 2 maanden eerder dan gepland is opgeleverd, is voor ons het mooiste kerstcadeau!”.

VSVK gaat het gebouw direct in gebruik nemen. De stalling was al in november opgeleverd en in gebruik genomen.

Klik hier voor de projectpagina.

Interessant? Wees sociaal