Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

24 augustus 2020

Op 24 juli hebben woningcorporatie Vidomes en Heembouw de overeenkomst ondertekend voor de verduurzaming en groot onderhoud van 152 seniorenappartementen aan de Petuniatuin in Zoetermeer. De appartementen gaan van een gemiddeld energielabel E naar label A. Vidomes en Heembouw zijn geen onbekenden van elkaar, in 2018 verduurzaamde Heembouw in opdracht van Vidomes al 51 woningen aan het Vreebos.

De 152 appartementen bevinden zich in een corridorflat. De werkzaamheden betreffen onder andere de isolatie van dak en gevels. Ook worden de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met HR++ glas en het dak wordt voorzien van zonnepanelen. Daarnaast worden de verwarmingsinstallatie en de ventilatie opnieuw ingeregeld. Verder krijgt het gebouw een geheel nieuwe uitstraling dankzij het ontwerp van Van Dop en Mathot Architecten. In het ontwerp zijn ook de corridorgangen meegenomen.

Overeenkomst-Petuniatuin-Vidomes-Heembouw-3818.jpg

De benodigde 70% draagvlak onder de bewoners is afgelopen juni behaald. De werkzaamheden worden in bewoonde staat uitgevoerd, waarbij Heembouw de bewonersbegeleiding verzorgt tijdens de uitvoering. Er staat een aantal woningen leeg die worden ingezet als rustwoning voor de bewoners.

Heembouw start naar verwachting in het 3e kwartaal van 2020 met de uitvoering. De oplevering van de werkzaamheden staat gepland in het 4e kwartaal van 2021.

Interessant? Wees sociaal