Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

24 januari 2019

In opdracht van woningcorporatie Provides start Heembouw medio mei met het onderhoud en de verduurzaming van 105 portiekwoningen in de buurt Europakwartier te IJsselstein. Provides en Heembouw sloten hiervoor 23 januari een overeenkomst. De woningen worden energiezuiniger gemaakt en het comfort van de woningen wordt verbeterd. Daarnaast zullen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen rond het einde van het jaar worden afgerond, dan zijn de woningen weer klaar voor de toekomst.

Provides
voor op de foto rechts Henny van den Heiligenberg, directeur bestuurder bij Provides en links Guido Voermans, commercieel directeur Heembouw

Het benodigde draagvlak onder de bewoners is door Provides reeds behaald met 82% en de procedure voor de omgevingsvergunning en de ontheffing voor de Flora en Fauna loopt. De werkzaamheden aan de woningen omvatten onder andere het isoleren van de gevels, het dak en de vloeren. In combinatie met het aanbrengen van mechanische ventilatie gaat het comfort van de woningen omhoog. Verder worden er kunststofkozijnen geplaatst, voorzien van HR++ beglazing. Naast de energetische verbetering wordt bij 80% van de woningen de badkamer en de keuken vernieuwd. Het toilet wordt bij alle woningen vernieuwd. 

Heembouw Architecten heeft een ontwerp gemaakt om de flats weer een frisse uitstraling te geven. De gevels worden gereinigd en de plint wordt antraciet gekeimd. Er komen nieuwe puien bij het entree met nieuwe postkasten, voorzien van videofoon en de trappenhuizen worden voorzien van nieuw tegelwerk en schilderwerk.

Artist impression Balkonzijde

De werkzaamheden worden in bewoonde situatie uitgevoerd. De werkzaamheden in de woning zullen ongeveer 2 weken duren. Hoewel Heembouw en haar partners er alles aan doen om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken, is dit niet geheel te vermijden. Daarom wordt er voor de bewoners een zogenaamde huiskamerkeet in het midden van de wijk gezet, waar zij zich kunnen terug trekken wanneer ze de overlast willen ontvluchten.

 

Interessant? Wees sociaal