Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

19 december 2019

Voor woningcorporatie Provides heeft Heembouw 105 portiekwoningen verduurzaamd en verbeterd in Europakwartier in IJsselstein. De woningen zijn van een gemiddeld label D naar een gemiddeld label A gebracht. Daarnaast zijn er aan de woningen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vlak voor kerst werd de oplevering feestelijk gevierd onder het genot van een hapje en drankje. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De werkzaamheden zijn in bewoonde staat uitgevoerd. Midden in de wijk was een huiskamerkeet gezet, waar bewoners zich konden terug trekken wanneer ze de overlast wilden ontvluchten. De bewoners zijn over het algemeen zeer tevreden en vinden hun woning weer een plek waar ze graag willen zijn. Uit de bewonerstevredenheidsonderzoeken komt een gemiddelde van 7,5. Een bewoner op het opleverfeestje: “Ik ben zo blij met de medewerkers. Ik stond om 7:30 op om lekker koffie voor ze te zetten, dat heb ik zelfs voor mijn man in al die jaren nog nooit gedaan!”

Oplevering-Europakwartier-IJsselstein-Provides-153744.jpg

De gevels van de flats hebben een nieuwe look & feel gekregen. Heembouw Architecten heeft met haar ontwerp de leesbaarheid van de gevel verbeterd. Met een duidelijke plint heeft de flat een ‘fundering’ gekregen. Door een verticale accentuering boven de entree aan te brengen, is ook de ingang van het gebouw beter zichtbaar. De kleuren van deze accentuering worden doorgezet  in de entree en het trappenhuis. Deze verbeteringen zorgen voor een veilig en vertrouwd gevoel bij thuiskomen. De bewoners hebben zelf inspraak gehad in de kleur voor hun entree. Tot slot zijn er nieuwe balkonhekken en dakranden geplaatst om het geheel af te maken.

Oplevering-Europakwartier-IJsselstein-Provides-162418.jpg

Interessant? Wees sociaal