Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

3 december 2019

In opdracht van woningcorporatie QuaWonen gaat Heembouw in totaal 62 eengezinswoningen bouwen aan de Sint Eloystraat in Schoonhoven. QuaWonen en Heembouw hebben hiervoor 28 november een turnkey overeenkomst gesloten. Veel huidige bewoners hebben al aangegeven dat zij graag terugkeren naar een nieuwe woning in hun straat.

Ondertekeningen realisatieovereenkomst Schoonhoven QuaWonen

Het plan voor de nieuwbouw is tot stand gekomen in samenwerking met VRP Architecten. Heembouw Architecten heeft het plan verder uitgewerkt. De nieuwe woningen variëren in grootte, er komen drie woningtypes.

Alle woningen krijgen een sociale huurprijs. Bij nieuwbouw zorgt QuaWonen er bovendien voor dat minstens de helft van het aantal woningen bereikbaar is voor mensen met recht op huurtoeslag.

Planning

De bouw van de eerste 22 nieuwe woningen begint in het 1e kwartaal van 2020.  Deze worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Ondertekeningen realisatieovereenkomst Schoonhoven QuaWonen

Herstructurering Schoonhoven Noord

QuaWonen geeft de wijk Schoonhoven Noord een nieuw aanzicht. Veel woningen zijn energiezuiniger gemaakt en 300 verouderde woningen maken plaats voor 300 nieuwe. De nieuwe woningen zijn zeer energiezuinig en passen bij de wensen van huidige en toekomstige bewoners.

Interessant? Wees sociaal