Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

29 november 2018

Op bedrijventerrein Dordtse Kil II is woensdag 28 november het feestelijke startsein gegeven voor de realisatie van een nieuw pakkettensorteercentrum voor PostNL. Samen met Coen Schut, directeur strategie PostNL pakketten & logistiek, sloeg wethouder Maarten Burggraaf symbolisch de eerste paal.

Slaan eerte paal postNL Dordrecht
Rechts wethouder Burggraaf, links Coen Schut van PostNL

Heembouw realiseert het nieuwe sorteercentrum naar een ontwerp van Van Ede Architecten, dat door Heembouw Architecten technisch is uitgewerkt. Het nieuwe pand omvat 7.700 m2 en wordt gerealiseerd op een perceel van 23.000 m2. De 83 docks zullen deels door busjes en deels door vrachtwagens gebruikt gaan worden. Op het terrein komt een speciaal plein voor het snel laden van elektrische busjes. 

Opdrachtgever PostNL Real Estate streeft voor ontwerp en realisatie de kwalificatie BREEAM Outstanding na. Heembouw levert het nieuwe sorteercentrum begin augustus 2019 op. Heembouw en PostNL hernieuwen met dit project hun samenwerking. Eerder realiseerde Heembouw in de periode tussen 2010 en 2014 zeven sorteercentra in design & build voor PostNL.

 

Interessant? Wees sociaal