Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Productielocatie, kantoor, en “state-of-the-art” cleanroom

Op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort heeft Heembouw een nieuwe productielocatie met kantoor voor Applied Medical Europe gerealiseerd. Deze nieuwe locatie is vlakbij het huidige hoofdkantoor van Applied Medical, dat door Heembouw in 2012 werd ontworpen en gerealiseerd. De nieuwe vestiging van Applied Medical bestaat uit 8.700 m² kantoor, een ruime “state-of-the-art” cleanroom, een productieruimte en magazijn, in totaal 27.000 m² vloeroppervlak. Applied Medical Europe is bij de totstandkoming van dit project geadviseerd door Cushman & Wakefield en Innax Gebouw en Omgeving.

9.0 Klanttevredenheid

"Heembouw heeft voor ons een pand ontwikkeld dat de nieuwe standaard is voor al de gebouwen van Applied Medical. Een groter compliment kun je niet krijgen." Maarten Sederel, Applied Medical

Opgeleverd
Amersfoort
Applied Medical Europe
Heembouw Architecten

Voortgang van het project

April 2016 April 2017
18 updates

Het project

Wat? Waarom? Met wie? Hoe?
AME drone warehouse.jpg

Wat?

27.000m2 groot gebouw bestaande uit: kantoren, een warehouse, onderzoeks-, een productie- en molding ruimte en een state-of-the-art cleanroom. Het gebouw ligt op steenworp afstand van het hoofdkantoor van Applied Medical Europe dat in 2012 door Heembouw en Heembouw Architecten is gerealiseerd. Het gebouw is een productielocatie.

architect carl warmerdam enthousiast over zijn creatie.jpg

Waarom?

Appied Medical Europe gaat de Europese markt bedienen vanuit Amersfoort. Deze productielocatie geeft Applied Medical hiervoor de ruimte. Met het oog op de toekomst is het gebouw zo ontworpen dat het bedrijf kan groeien in zijn eigen jas.

AME cleanroom.jpg

Met wie?

Samen met Applied Medical en Habeon Architecten (eigen architectenbureau van Heembouw) is het project in een co-creatie uitgewerkt. Het project is o.a. in  de samenwerking met de strategische partners Lomans Installatietechniek (E & W installaties) en Kropman Installatietechniek (cleanroom) uitgevoerd.

overhandiging sleutel aan maarten sederel.jpg

Hoe?

Door het toepassen van o.a. BIM, de samenwerking met Habeon Architecten en de strategische partners is het project binnen budget, planning en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd.

Highlights


The blooming of The Zonnecel

13 november, 2017

Project in beeld - Drone video

25 april, 2017

Neem een kijkje in en rond de nieuwe productielocatie. Via de tuin, naar het town square, door de kantoren en de kantine richting het warehouse en de cleanroom. Vlieg mee!


Impressie ontwerp

16 februari, 2016

De impressies in deze video geven een mooi beeld van het uiteindelijke resultaat.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Ontdek Heembouw Kantoren