Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Super duurzaam DC met BREEAM 5 ster kwalificatie

In opdracht van belegger Dok Vast heeft Heembouw op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg een zeer duurzaam DC gerealiseerd. Het nieuwe distributiecentrum bestaat uit vier hallen en omvat circa 43.000 m2 BVO, met 4.700 m2 verdiepingsvloer, waarvan een deel bestemd is voor kantoor. Het ontwerp is van Heembouw Architecten. Dit DC is super duurzaam met een BREEAM outstanding kwalificatie (91,17%). Logistiek dienstverlener DB Schenker Logistics heeft het DC als huurder in gebruik. 

 

DC Vossenberg Tilburg DB Schenker kantoor
Opgeleverd
Tilburg
Dok Vast
Heembouw Architecten

Bekijk het project in beeld


BREEAM Outstanding voor ontwerp Heembouw Architecten

11 december, 2013

Deze week kende de Dutch Green Building Council  het BREEAM-NL Outstanding certificaat toe voor het ontwerp van Heembouw Architecten.

BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen in ons land. Outstanding is daarbinnen de hoogst mogelijke (5 ster) kwalificatie. Met een score van 87,13 % is dit de hoogste Outstanding score in Nederland.
Ondertussen is het nieuwe bedrijfspand begin december opgeleverd na een ultra korte bouwtijd van 21,5 weken, gerekend vanaf start heiwerk. Het DC  bestaat uit vier hallen en omvat circa 43.000 m2 BVO;  inmiddels is het DC deels in gebruik genomen door DB Schenker/ Nokia Siemens Networks. Ook voor de oplevering wordt de BREEAM Outstanding kwalificatie geambieerd. De assessor voert momenteel de gebouwcontrole hiervoor uit, waarna naar verwachting in februari het certificaat zal worden uitgereikt. Lees meer hierover op ons blog.


BREEAM-NL Outstanding certificaat voor New Logic I

3 juni, 2014

De Dutch Green Building Council kende het BREEAM-NL Outstanding certificaat toe voor dit DC. BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen in ons land. Outstanding is daarbinnen de hoogst mogelijke (5 ster) kwalificatie. Met een score van 91,17 % is dit de hoogste Outstanding score in Nederland.


Hoogste BREEAM Outstanding score voor oplevering DC Vossenberg West II

29 april, 2014

De Dutch Green Building Council heeft de hoogste BREEAM-NL opleverscore tot nu toe toegekend aan het DC dat Heembouw in opdracht van belegger en ontwikkelaar Dok Vast heeft gerealiseerd.

Hoogste BREEAM Outstanding score duurzaam DC Vossenberg West II Tilburg