Eerste Europese productielocatie

In 2012 realiseerde Heembouw al het Europese hoofdkantoor van Applied Medical in Amersfoort en begin 2017 komt daar een tweede locatie bij, namelijk de eerste Europese productielocatie van Applied Medical. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het geen kant-en-klare producten maakt. Tot het assortiment behoren onder andere kunststof slangen, buisjes en katheters. Allemaal producten die continu worden doorontwikkeld en in nauwe samenwerking met de gebruikers worden verbeterd. Dat is dan ook de reden dat Applied Medical een cleanroom nodig heeft die naar wens is aan te passen, afhankelijk van de producten die zij gaan produceren op deze locatie. De cleanroom die we voor Applied Medical bouwen, is flexibel indeelbaar en behelst maar liefst 2.500 m2. De rest van het gebouw bestaat uit een magazijn, een ruimte voor transport en een kantoor van 8.700 m2.

Nieuwbouw kantoor en productielocatie Applied Medical in uitvoering

Met de klant meedenken

Voor ons is dit project geweldig om aan te werken. Dit komt ten eerste door de vraag, het project heeft alle interessante facetten in zich. Onderzoekruimten, een hoogwaardige cleanroom plus een kantoorruimte. En ten tweede is het prettig om te merken dat de klant zeer tevreden is met onze werkwijze. Zo vinden wij het belangrijk om ons te verdiepen in het productieproces van de klant, zodat we qua huisvesting met de klant kunnen meedenken en het gebouw één-op-één laten aansluiten op het toekomstige bedrijfsproces.

Samenwerken

Heembouw kan haar expertises waaronder BIM en LEAN Bouwen optimaal inzetten binnen dit project. Door tijdens de engineeringsfase het project al in BIM uit te werken hebben we het project al digitaal opgeleverd.

Een voorbeeld hiervan zijn de sprinklers. Vanuit Heembouw hebben wij voorgesteld om sprinklers te installeren die volledig zijn weggewerkt in het plafond. Op die manier is de ruimte optimaal schoon te houden, wat uitstekend aansluit bij de strikte hygiëne-eisen vanuit Applied Medical.

Onze aanpak zorgt voor efficiëntie in de realisatiefase. Dit levert een besparing op in de uitvoeringstijd maar ook een kostenbesparing.

Nieuwbouw kantoor en productielocatie Applied Medical in uitvoering

Bijzonderheden van dit project

Een van de bijzonderheden van dit project is dat het een vloer heeft die supervlak is (vlakheidsklasse 1 = 1.5mm/0.5m). Dat is nodig omdat Applied Medical voor het vormen van het plastic machines gebruikt die op een vlakke ondergrond moeten staan.

Waar wij erg trots op zijn bij dit project, is de technische laag die we hebben ingebouwd bij de cleanroom. Het is letterlijk een extra verdieping, waardoor het mogelijk is om technisch onderhoud uit te voeren op het moment dat de cleanroom in gebruik is.

Wat ook erg fraai is geworden, is de ellips die we hebben gecreëerd in de centrale hal, het zogenaamde Town Square. Een mooie, open ruimte en als je naar boven kijkt, zie je door de ellipsvormige vide de lucht. De vloeren in het kantoorgedeelte zijn zoveel mogelijk kolomvrij uitgevoerd, waardoor de ruimte vrij indeelbaar blijft.

Nieuwbouw kantoor en productielocatie Applied Medical in uitvoering