Open en transparant karakter

Heembouw Architecten maakte het ontwerp van het gebouw, dat bestaat uit twee in hoogte verschillende, volumes die in elkaar geschoven zijn. Het logistieke warehouse vormt het hoogste volume met een hoogte van ca. 11 meter. Om het logistieke warehouse vouwt zich een tweede en lager gelegen volume.

Kenmerkend lijnenspel

Kenmerkend voor het ontwerp is het doorlopende lijnenspel van de sterk opvallende gevelband. Ter plaatse van de hoofdentree van het kantoor op de begane grond zijn de gevels terug gelegd, wat resulteert in een overstek van de bovenliggende verdieping. Met de grote glazen puien krijgt het kantoor een open en transparant karakter. De kenmerkende gevelbanden, begeleiden de bezoekers vanaf de N471 langs de representatieve demoruimte naar het kantoor.

Heembouw zal de nieuwe huisvesting van Zon Impex naar verwachting het tweede kwartaal 2021 opleveren.