Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwe huisvesting, die bestaat uit kantoren, een magazijn en een showroom, waar de collectie van dit modemerk aan de retailers getoond kan worden. Bij het ontwerp was het belangrijk dat ook het pand de “Studio Anneloes” sfeer ademt, zodat gebouw en collectie elkaar zullen gaan versterken. Daarnaast Is het nieuwe pand zo ontworpen, dat het verdere groei op kan vangen.
De kleding staat centraal in het pand van Studio Anneloes. De showroom ligt in het hart van het gebouw, en heeft veel visuele relaties met de kantoren. Zo kunnen klanten en medewerkers elkaar zien, wat zorgt voor verbinding.

Anneloes van der Heijden en Jan-Willem van Loon (oprichters Studio Anneloes) bewonderen de maquette van hun nieuwe huisvesting

Duurzaamheidsfilosofie

Studio Anneloes besteedt vanuit hun duurzaamheidsfilosofie veel aandacht aan duurzame productie en een lange levensduur van haar kleding. Deze filosofie komt ook in het gebouw terug. Zo zijn de gevels van het kantoor opgetrokken uit HSB en bekleed met Neolife. Dit is een houtcomposiet dat voor 92% uit hout bestaat, een biobased materiaal is en 100% recyclebaar. Ook het terrein wordt duurzaam ingericht. Waar bestrating nodig is, wordt zoveel mogelijk half-open bestrating toegepast om zo regenwater op de kavel beter vast te houden. Daarnaast sluit het landschapsontwerp aan op de omgeving met inheemse plantensoorten. Het dak van het magazijn wordt voorzien van PV-Panelen, ruim voldoende om het gebouw energieneutraal te maken.

De slogan van Studio Anneloes luidt: “Every Body Happy” en dat komt ook terug in het comfort van de nieuwe locatie. Er is veel aandacht besteed aan het klimaat op de werkvloer, zowel in de kantoren als in het magazijn. Door het hele gebouw wordt, meer dan gebruikelijk, geventileerd voor een comfortabel klimaat met voldoende verse lucht. Grote glasvlakken in de kantoren zorgen voor veel daglicht en mooi uitzicht vanaf de werkplek. In het magazijn zorgen grote glazen puien en een lichtstraat in het dak voor daglicht en uitzicht, waarmee een prettige werkomgeving voor de magazijnmedewerkers wordt gecreëerd.

Het nieuwe pand van Studio Anneloes beslaat bij elkaar bijna 4.200 m2: circa 1.600 m2 kantoren, 600 m2 showroom en 2.000 m2 magazijn. Heembouw zal het pand in 10 maanden realiseren. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2022.