Heembouw Architecten heeft het pand zo ontworpen dat gebouw en collectie elkaar versterken. De showroom ligt in het hart van het gebouw en heeft veel visuele relaties met de kantoren; zo kunnen klanten en medewerkers elkaar en de collectie zien, wat zorgt voor verbinding. Het gebouw is ontworpen als een stijlvolle en chique basis waar elke collectie goed in past en altijd de hoofdrol speelt.

Heembouw levert nieuwe huisvesting van Studio Anneloes op in Amsterdam

Een duurzame nieuwe huisvesting

In het ontwerp is ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid en welzijn; voor Studio Anneloes was het van belang om hun duurzaamheidsfilosofie terug te laten komen in de realisatie van de nieuwe huisvesting. Heembouw heeft in het ontwerp, met de eigen duurzaamheidsvisie, hier goed op in kunnen spelen.

Architect Vivian aan het woord

Vivian Wijburg, architect Heembouw Architecten: “Studio Anneloes besteedt vanuit hun duurzaamheidsfilosofie veel aandacht aan duurzame productie en een lange levensduur van haar kleding. Deze filosofie komt ook in het gebouw terug. We hebben een energieneutraal gebouw ontworpen.
De gevels van het kantoor zijn opgetrokken uit houtskeletbouw en bekleed met Neolife. Dit is een houtcomposiet dat voor 92% uit hout bestaat, een biobased materiaal is en 100% recyclebaar. Ook het terrein is duurzaam ingericht. Waar bestrating is, is zoveel mogelijk halfopen bestrating toegepast om zo regenwater op de kavel beter vast te houden.”

Comfort was ook een belangrijke pijler

Voor Studio Anneloes is het comfort van de nieuwe locatie ook een belangrijke pijler geweest, zoals hun slogan luidt: ‘Every Body Happy’. In de tuin is een yogatuin aangelegd en een ruim terras met veel inheemse planten, grenzend aan het restaurant. Grote glasvlakken zorgen voor veel daglicht en een aangenaam uitzicht vanaf de werkplek.

Met de realisatie van de nieuwe huisvesting van Studio Anneloes is een prettige werkomgeving gecreëerd voor de medewerkers en een mooie ruimte waar vol trots de retailpartners ontvangen kunnen worden. 

Heembouw heeft de nieuwe huisvesting, bestaande uit ruim 4200 m2 kantoren, showroom en magazijn, in 9 maanden gerealiseerd.