Heembouw Architecten heeft het nieuwe hoofdkantoor in nauwe samenwerking met NVM ontworpen. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Voor de fundering is circulair beton gebruikt, het gebouw is volledig elektrisch gekoeld en verwarmd met warmtepompen en klimaatplafonds. In het interieur is gebruik gemaakt van circulaire materialen. Het nieuwe hoofdkantoor van NVM is zo ontworpen dat dit mooi aansluit bij de groene omgeving van Papendorp.

Heembouw Architecten levert hoofdkantoor NVM op

Tevens is in het ontwerp ook veel aandacht besteed aan het samenbrengen en verbinden van de medewerkers.

Vivian Wijburg, architect Heembouw Architecten: “ Voor NVM was het samenbrengen en verbinden van medewerkers een belangrijke wens. Daarom hebben we in het hart van het gebouw een ruim atrium ontworpen; een uitnodigende, open ruimte om samen te komen en samen te werken en tevens een prachtige ontvangstruimte. Om de verbinding en openheid nog verder te versterken, hebben we aan het atrium open werkzones gecreëerd op elke verdieping. Hierbij is rekening gehouden met hoge akoestische eisen.”

Michiel Verlaak, Projectmanager nieuwbouw NVM: “Voor NVM is het samenbrengen van de medewerkers inderdaad erg belangrijk geweest. Het atrium vormt dan ook de belangrijke verbindende schakel tussen de kantoren en de trainingsruimtes voor cursisten en geeft ruimte aan werken, ontmoeten en leren. 
Voor het comfort van onze medewerkers voldoen alle nieuwe kantoorzones aan klimaatklasse A.”

Heembouw realiseerde het nieuwe hoofdkantoor van NVM, dat een oppervlakte heeft van circa 5.200 m2 en een parkeerfaciliteit heeft van circa 140 parkeerplaatsen, in een jaar tijd.