De feestelijke eerste paal werd vastgelegd en was via een livestream thuis te volgen

Eerste paal te volgen via de livestream

De feestelijke eerste paal werd geslagen in digitale aanwezigheid van alle betrokken medewerkers van Vomar, die het slaan van de eerste paal via de livestream konden volgen. 

Vomar Voordeelmarkt noemt zichzelf dé kwaliteitsdiscounter van Nederland. Een familiebedrijf dat een ongekende snelle groei heeft doorgemaakt, en het nieuwe distributiecentrum goed kan gebruiken om al hun activiteiten goed te blijven huisvesten.

Een ingetogen knipoog

Het ontwerp van Heembouw Architecten is pragmatisch met een ingetogen knipoog naar de kenmerkende rode kleur van Vomar. Aan de logistieke zone is het kantoor te herkennen aan de rode kozijnen. Vanaf dit kantoor loopt een translucent gevelvlak over de dockzone van het gebouw de hoek om naar de gevel van de aanrijroute. Hier eindigt deze band in een groot raamvlak waar de accentkleur rood weer in terugkomt. Door het gebruik van de translucente panelen boven de dockzone maar ook rondom het pand ontstaat een magazijn waar een overvloed van daglicht zal binnenkomen. Kortom, een plek waar medewerkers willen werken.

Het dak van het distributiecentrum zal voorzien worden van 4500 PV-panelen. Daarnaast zal deze nieuwe locatie van Vomar Voordeelmarkt na oplevering het BREAAM label ‘Very Good’ ontvangen.

Impressie distributiecentrum Vomar door Heembouw Architecten
Ontwerp van Heembouw Architecten