Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Huidige productiehal Bierens blijft tijdens verbouwing in gebruik

Aan de Ringbaan Noord in Tilburg heeft Heembouw de nieuwbouw en herontwikkeling van de huidige huisvesting van Bierens gerealiseerd. Terwijl Heembouw de nieuwe productiehal realiseerde en de verbouwing van het kantoor plaats vond, bleef de huidige productiehal gewoon in gebruik. Dit betekende dat Bierens zijn productie van tandwielen, tandwielkasten, mechanische aandrijvingen en speciale machines gewoon voort kon zetten tot de nieuwe hal klaar was en de productie daar voortgezet kon worden. Daarna zal de oude hal gesloopt worden en het fabrieksterrein van circa 14.000 m2 door Heembouw herontwikkeld worden.

Machinefabriek Bierens Tilburg
Opgeleverd
Tilburg
Bierens Machinefabrieken
Arec ingenieursgroep

Voortgang project


Bekijk het project in beeld na de oplevering

1 oktober, 2015
1
9
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg
Machinefabriek Bierens Tilburg

Symbolische 1e steenlegging nieuwe productiehal Bierens

6 maart, 2015

Donderdag 5 maart is de eerste steen voor de nieuwe productiehal van Bierens Machinefabrieken aan de Ringbaan Noord in Tilburg onthuld. Dit gebeurde door de zesde generatie van dit familiebedrijf: Féline Bierens (6 maanden) en Esmée Bierens (4 jaar).

De eerste steenlegging was een symbolische handeling; Heembouw is al enige tijd bezig met de realisatie van de nieuwe productiehal voor deze internationale speler op het gebied van tandwielen, tandwielkasten en aandrijfmechanismen.

Machinefabriek Bierens Tilburg eerste steenlegging
Op de foto v.l.n.r. Bas Bierens met dochter Esmée Bierens, oud salesmanager Bierens Adri van der Wielen, lid RvC Bierens Rob Bierens en Michiel Bierens met dochter Feline Bierens. (foto: Wilfried Scholtes)

Overeenkomst Bierens en Heembouw voor nieuwbouw machinefabriek en herontwikkeling huidige locatie

29 september, 2014

Algemeen directeur Henk Meijer van Bierens Machinefabrieken en Commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw zullen op 29 september 2014 de handtekening zetten onder de overeenkomst voor de nieuwbouw en herontwikkeling van de huidige huisvesting van Bierens aan de Ringbaan Noord in Tilburg.

 

 

Ook de wethouder van economische zaken Erik de Ridder en Sectormanager van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) Ad van der Heijden zetten hun handtekening, en bekrachtigen daarmee een belangrijke nieuwe fase in de revitalisatie van dit deel aan de Ringbaan Noord.


Bierens geeft hiermee de opdracht voor de nieuwbouw van een nieuwe productiehal op de aangrenzende kavel, inclusief de verbouwing van het kantoor van de voormalige woningbouwvereniging WonenBreburg. Fred Bierens van Arec ingenieursgroep maakte het ontwerp voor de nieuwbouw.

Machinefabriek Bierens Tilburg Artist impression