Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Unieke ligging aan het vaarwater van de Oude Rijn

De voormalige fabriek van Avery Dennison (voorheen Fasson) aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk maakt plaats voor een nieuwbouwplan van ongeveer 100 duurzame en grondgebonden woningen. Een bijbehorende kade aan de Oude Rijn maakt samen met een particulier sloepenhaventje straks deel uit van het plan.

Wonen aan de Oude Rijn
In voorbereiding
Hazerswoude-Rijndijk
VOF Rijndijk 86

Informatie project


Voorlopig ontwerp

25 oktober, 2018

Het voorlopig ontwerp van Nieuw Rijn heeft nog één slag nodig om tot een definitief plan te komen. Hieronder de presentatie van het voorlopig ontwerp.

1
2
concept verkaveling Wonen aan de Oude Rijn
concept gevels Wonen aan de Oude Rijn

Woningbouwplan

10 juli, 2018

Kenmerkend voor het woningbouwplan is de unieke ligging aan het vaarwater van de Oude Rijn én de vergezichten naar het polderlandschap aan de overzijde. We kiezen ervoor om niet alle tuinen aan de Oude Rijn aan te leggen, maar ook om een kade te maken waar straks iedereen kan genieten van de beleving van het water en de vergezichten.

Het plan bestaat uit verschillende soorten koopwoningen. Variërend van eengezinswoningen tot herenhuizen tot twee-onder-één-kapwoningen. Veel van deze woningen krijgen de mogelijkheid om een bootje of sloep bij de tuin aan te leggen. Wie die mogelijkheid niet heeft, kan straks aanleggen in het haventje.

Op dit moment worden de fabrieksgebouwen gesloopt en het terrein gereed gemaakt voor woningbouw. De verwachting is dat de eerste woningen eind 2018 / begin 2019 in verkoop worden genomen.

1
4
Wonen aan de Oude Rijn
Wonen aan de Oude Rijn
Wonen aan de Oude Rijn
Wonen aan de Oude Rijn