Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Nieuwe uitstraling voor appartementen aan de Duivenvoordenlaan

Medio 2019 start Heembouw met de verduurzaming van 213 appartementen, verdeeld over drie complexen, aan de Wassenaarse Duivenvoordenlaan. De woningen worden energiezuiniger gemaakt. In aanloop naar start uitvoering onderzoeken Willibrordus en Heembouw de verschillende mogelijkheden tot energetische verbetering.

Van_Duivenvoordenlaan_Wassenaar_IMG_0019.JPG
In uitvoering
Wassenaar
WBV St. Willibrordus

Voortgang project


Feestelijke start werkzaamheden

6 juni, 2019

In opdracht van woningbouwvereniging St. Willibrordus is Heembouw in Wassenaar gestart met de verduurzaming en verbetering van 213 appartementen. Op dinsdag 4 juni is met een feestje voor alle bewoners, de opdrachtgever en het projectteam het startsein gegeven voor de uitvoering. Onder het genot van een kop koffie of thee en een muffin is er geproost op een voorspoedige bouw. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

1
3
Startfeestje-Wassenaar-Van-Duivenvoordelaan-6538.jpg
Startfeestje-Wassenaar-Van-Duivenvoordelaan-5084.jpg
Startfeestje-Wassenaar-Van-Duivenvoordelaan-adf3c1c.jpg

RVC akkoord met de plannen

15 januari, 2019

De RVC van St. Willibrordus is op 10 december 2018 akkoord gegaan met de plannen. In het gekozen scenario worden de woningen rondom geïsoleerd om een beter binnenklimaat te realiseren. Daarbij worden de bestaande geisers en boilers ingeruild voor een collectief warmwatersysteem. Naast de energetische ingrepen krijgen de flats ook een frisse nieuwe uitstraling. De klankbordgroep heeft samen met St. Willibrordus uit verschillende thema’s gekozen voor het thema; zee – strand – bos, naar ontwerp van Habeon Architecten. Het thema komt terug in de kleurstelling van de kozijnen, maar ook in de balkonhekken en in de trappenhuizen.
Nadat de ontheffing voor Flora en Fauna wordt ingediend, volgt de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Heembouw is gestart met de voorbereidingen van de modelwoning. Ondertussen zijn de huisbezoeken in volle gang om de werkzaamheden aan alle bewoners toe te lichten en om de benodigde draagvlak te behalen.

1
2
Van Duivenvoordelaan Wassenaar in uitvoering
Van Duivenvoordelaan Wassenaar in uitvoering

Overeenkomst gesloten voor verduurzaming 213 appartementen

3 juli, 2018

Onlangs sloten Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw een samenwerkingsovereenkomst voor de verduurzaming van 213 appartementen aan de Wassenaarse Duivenvoordenlaan. Lees het volledige nieuwsbericht

Ondertekening_Van_Duivenvoordenlaan_Wassenaar_IMG_6851.JPG