Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Transitie voormalig stadskantoor naar woongebouw

In opdracht van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. realiseert Heembouw Wonen 132 appartementen in het voormalig stadskantoor aan het Rachmaninoffplantsoen in Utrecht. Het duurzame woongebouw ligt in de wijk Welgelegen, een buurt die in transitie is van kantorenwijk naar woonwijk. De directe aansluiting op de levendige woonwijk Oog in Al en de goede bereikbaarheid maakt dit een aantrekkelijke locatie om te wonen. Bij de transformatie naar woongebouw wordt de constructie van het voormalig stadskantoor behouden. Het ontwerp is gemaakt door Klunder architecten. De oplevering is naar verwachting in het najaar van 2020.

artist impression rachmaninoff Utrecht
In uitvoering
Utrecht
Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund
Klunder Architecten

Voortgang project


De eerste gevelelementen staan op hun plaats

22 januari, 2019

De funderingen zijn allemaal gereed en het steiger staat bijna in zijn geheel om het gebouw. Op de bouwplaats staat nu een torenkraan om de gevelelementen te plaatsen.

1
3
Rachmaninoff Utrecht
Rachmaninoff Utrecht
Rachmaninoff Utrecht

Winterborrel

20 december, 2018

Begin oktober zijn de bouwwerkzaamheden voor de realisatie van de 132 appartement gestart. Dit is woensdag 12 december gevierd met alle betrokkenen van het project. Onder het genot van warme en koude hapjes en drankjes is er geproost op de start van het project.


We zijn aan het bouwen!

20 november, 2018

De sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd en ook het heiwerk is afgerond. Vanaf nu staat alles in het teken van bouwen. Maar af en toe is het ook tijd voor ontspanning, daarom organiseren we 12 december een winterborrel voor alle mensen die bij het project betrokken zijn en vieren we de goede samenwerking.

1
2
rachmaninoff Utrecht
rachmaninoff Utrecht