Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Unieke ligging aan het vaarwater van de Oude Rijn

Op het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) in Hazerswoude-Rijndijk wordt project ‘Nieuw Rein’ ontwikkeld. Nieuw Rein wordt een waterrijke woonwijk met een kleine binnenhaven en bestaat straks uit 106 gasloze en duurzame nieuwbouwwoningen. Nieuw Rein ligt in Hazerswoude-Rijndijk tussen de Rijndijk en de Oude Rijn. In het plan komen, naast 89 ruime koopwoningen, ook 17 sociale huurwoningen. Meer informatie over het project en de eerste schetsen van de koopwoningen staan inmiddels op de website www.NieuwRein.nl De verkoop start medio 2019

Vogelvlucht Nieuw Rein
In voorbereiding
Hazerswoude-Rijndijk
VOF Rijndijk 86

Informatie project


Wilma Wonen & Heembouw sluiten anterieure overeenkomst met gemeente Alphen aan den Rijn om de realisatie van ‘Nieuw Rein’ mogelijk te maken

20 december, 2018

Op woensdag 19 december 2018 ondertekenden wethouder Gerard van As  van de Gemeente Alphen aan den Rijn, directeur Ronald Tol (Wilma Wonen) en commercieel directeur Guido Voermans (Heembouw) een exploitatie-overeenkomst voor de ontwikkellocatie van het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) in Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk). Deze overeenkomst maakt het onder andere mogelijk dat de procedure voor het bestemmingsplan wordt opgestart. Wilma Wonen en Heembouw hebben voor de ontwikkeling van dit project hun krachten gebundeld en een samenwerking opgestart.

ondertekening-anterieure-overeenkomst-wilma-wonen-en-heembouw-gem-alphen.JPG

Voorlopig ontwerp

25 oktober, 2018

Het voorlopig ontwerp van Nieuw Rijn heeft nog één slag nodig om tot een definitief plan te komen. Hieronder de presentatie van het voorlopig ontwerp.

1
2
concept verkaveling Wonen aan de Oude Rijn
concept gevels Wonen aan de Oude Rijn

Woningbouwplan

10 juli, 2018

Kenmerkend voor het woningbouwplan is de unieke ligging aan het vaarwater van de Oude Rijn én de vergezichten naar het polderlandschap aan de overzijde. We kiezen ervoor om niet alle tuinen aan de Oude Rijn aan te leggen, maar ook om een kade te maken waar straks iedereen kan genieten van de beleving van het water en de vergezichten.

Het plan bestaat uit verschillende soorten koopwoningen. Variërend van eengezinswoningen tot herenhuizen tot twee-onder-één-kapwoningen. Veel van deze woningen krijgen de mogelijkheid om een bootje of sloep bij de tuin aan te leggen. Wie die mogelijkheid niet heeft, kan straks aanleggen in het haventje.

Op dit moment worden de fabrieksgebouwen gesloopt en het terrein gereed gemaakt voor woningbouw. De verwachting is dat de eerste woningen eind 2018 / begin 2019 in verkoop worden genomen.

1
4
Wonen aan de Oude Rijn
Wonen aan de Oude Rijn
Wonen aan de Oude Rijn
Wonen aan de Oude Rijn

Meer informatie over Nieuw Rein?

Kijk op de projectwebsite of neem contact met ons op.

Bekijk de projectwebsite