Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Unieke ligging aan het vaarwater van de Oude Rijn

Op het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) in Hazerswoude-Rijndijk wordt project ‘Nieuw Rein’ ontwikkeld. Nieuw Rein wordt een waterrijke woonwijk met een kleine binnenhaven en bestaat straks uit 106 gasloze en duurzame nieuwbouwwoningen. Nieuw Rein ligt in Hazerswoude-Rijndijk tussen de Rijndijk en de Oude Rijn. In het plan komen, naast 89 ruime koopwoningen, ook 17 sociale huurwoningen. Meer informatie over het project en de eerste schetsen van de koopwoningen staan inmiddels op de website www.NieuwRein.nl

Vogelvlucht Nieuw Rein
In voorbereiding
Hazerswoude-Rijndijk
VOF Rijndijk 86

Informatie project


De sloop van de oude fabriekshallen is voltooid

23 april, 2019

Om het terrein goed in beeld te brengen is er een drone over de bouwlocatie van Nieuw Rein gevlogen. Op het filmpje is heel goed te zien hoe bijzonder de locatie is. Nieuw Rein ligt namelijk direct aan de Oude Rijn, met het uitgestrekte groen altijd dichtbij.


Wilma Wonen & Heembouw sluiten anterieure overeenkomst met gemeente Alphen aan den Rijn om de realisatie van ‘Nieuw Rein’ mogelijk te maken

20 december, 2018

Op woensdag 19 december 2018 ondertekenden wethouder Gerard van As  van de Gemeente Alphen aan den Rijn, directeur Ronald Tol (Wilma Wonen) en commercieel directeur Guido Voermans (Heembouw) een exploitatie-overeenkomst voor de ontwikkellocatie van het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) in Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk). Deze overeenkomst maakt het onder andere mogelijk dat de procedure voor het bestemmingsplan wordt opgestart. Wilma Wonen en Heembouw hebben voor de ontwikkeling van dit project hun krachten gebundeld en een samenwerking opgestart.

ondertekening-anterieure-overeenkomst-wilma-wonen-en-heembouw-gem-alphen.JPG

Voorlopig ontwerp

25 oktober, 2018

Het voorlopig ontwerp van Nieuw Rijn heeft nog één slag nodig om tot een definitief plan te komen. Hieronder de presentatie van het voorlopig ontwerp.

1
2
concept verkaveling Wonen aan de Oude Rijn
concept gevels Wonen aan de Oude Rijn

Meer informatie over Nieuw Rein?

Kijk op de projectwebsite of neem contact met ons op.

Bekijk de projectwebsite