Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Ontwikkeling 83 nieuwbouw appartementen “Wonen boven de Hoven”

Samen met Van der Vorm Vastgoed heeft Heembouw in Delft een uitbreiding van winkelcentrum De Hoven Passage en 3 woontorens met 272 appartementen ontwikkelt en gerealiseerd. Een ontwikkeling die gestart is vanuit de wensen van de eindgebruikers.

We hebben in de directe omgeving van De Hoven een woonwensenonderzoek huis-aan-huis verspreid om te zien of de plannen aansluiten bij de marktvraag. Zo wisten we wat de verhuisbehoefte was, of er interesse was, voor welk woningtype, op welke termijn. De mensen die aangegeven hadden interesse in een appartement te hebben, zijn uitgenodigd voor inspiratiebijeenkomsten die we hebben gehouden. Daar hebben we de eerste schetsen met de potentiële bewoners besproken, die met veel enthousiasme zijn ontvangen.

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw woontoren Wonen boven de Hoven Delft
Toekomstige huurders denken mee

Dat toekomstige huurders mee kunnen praten over het ontwerp is uniek; dit zie je wel in de koop- maar zelden in de huursector. En dat slaat aan; ruim voor oplevering waren alle appartementen verhuurd of verkocht. Wonen boven de Hoven is echt een plek waar mensen willen zijn. Intussen is besloten met een tweede woontoren in verhuur te gaan.

"Wat willen de toekomstige bewoners? Daarvoor zetten we ons woonwensenonderzoek in." Ilse Meeuwenoord, Heembouw Wonen

Samenwerking met opdrachtgever op basis van gelijkwaardigheid, inclusief verhuurparticipatie

Dit is het nieuwe ontwikkelen, een andere manier van samenwerking tussen de aannemer en opdrachtgever. We geloven in deze aanpak en we werken samen op basis van gelijkwaardigheid. Hier komt de integrale aanpak van Heembouw optimaal tot zijn recht. Vergunningaanvraag, ontwerp, maar ook marketing en  participatie in de verhuur: we zijn in het hele proces van begin tot eind actief en bezig de wensen van de eindgebruiker zo goed mogelijk te vertalen.

Prefab bouwsysteem is samen met onze partners uitgedacht: super flexibel en zeer geschikt voor binnenstedelijk bouwen Guido Voermans, Heembouw Wonen

Voor de realisatie van de woontoren is gekozen voor een unieke bouwmethode met een voorgespannen betonconstructie met overspanningen van 12 m1. ‘Deze vrije overspanning van 12 meter biedt ongekende mogelijkheden. Zo kun je op een verdieping heel makkelijk in plaats van appartementen met drie kamers ook varianten met twee kamers maken. Of grotere, samengevoegde appartementen. Desnoods kan je de verdiepingen compleet anders inrichten, zelfs voor andere functies. Je bouwt voor nu én voor de toekomst. Dit prefab bouwsysteem is qua opzet en engineering in co-creatie met Stabiel Management uit Valkenswaard,VBI en Heembouw Architecten tot stand gekomen. Bartels heeft als hoofdconstructeur voor Heembouw de berekeningen verzorgd. Voor Heembouw als bouwer  is het een aantrekkelijk systeem. Niet alleen door de flexibiliteit, ook door de geschiktheid van het systeem voor krappe bouwplaatsen in stedelijk gebied. 

Cruciale rol voor BIM: van alle onderdelen is tevoren een virtueel prototype gebouwd.

BIM heeft een cruciale rol gespeeld bij dit project. Van alles is van te voren  virtueel een prototype gebouwd. Over ontwerp, engineering en uitvoering is uitvoerig nagedacht, met als gevolg dat er tijdens het bouwproces geen grote vraagstukken meer waren. De bouw is razendsnel verlopen. In 13 maanden tijd is de toren van 12 verdiepingen helemaal gereed.

Meer weten?

Neem contact op met Marjolein Hofstede of bekijk de projectpagina

Bekijk de projectpagina

Wonen boven de Hoven

"Heembouw is een goede en correcte bouwer. Kwalitatief leveren zij een goed product. Bijzonder is de hulp bij de verhuur en het integreren van ontwerp en bouw. Oplevering tijdig en volgens afspraak met geen gezeurgarantie!"

9
Klantcijfer