Als net afgestudeerde of young professional wil je impact maken, de mogelijkheid hebben om jezelf te ontwikkelen en je kennis vergroten. Je wilt graag werken aan uitdagende projecten in een team met enthousiaste collega’s. Maar ook geprikkeld en gevoed blijven worden met nieuwe informatie om te kunnen werken aan je persoonlijke groei. Voor deze ondernemende jonge talenten onder de 36 biedt Heembouw het platform Young Heembouw. Een succesvolle manier om young professionals een plek te geven in de organisatie. En voor de jury van de Piet Heyn SMA Award zelfs reden om Heembouw eerder tot winnaar te benoemen.

Om deze video te kunnen bekijken dient u marketing cookies te accepteren. Verander mijn toestemming

De nieuwe generatie aan het woord

Hoe het begon
Onze oprichters van Young Heembouw, Dionne Nap, Ilona Ouwehand en Thom Bakker zijn hiervan het levende bewijs. In 2017 creëerden zij, naast hun fulltime baan, een platform voor young professionals binnen Heembouw om kennis en ervaring te delen en mogelijkheden te bieden voor verdere ontwikkeling. Gepaard met de door hen geformuleerde 3 L-en: Leren, Laten zien en Leuk, zijn de initiatiefnemers nu bijna 2 jaar verder. “Wat een groot succes! Jong of oud, het leeft binnen de organisatie. Young Heembouw geeft het gevoel van ‘daar moet je bij zijn’, dat hebben we alvast bereikt,” aldus de enthousiaste oprichters.

De 3 ambitieuze Heembouwers hebben met elkaar een doelstelling geformuleerd, die zij nauwlettend in de gaten houden. “Wat we willen bereiken is dat jonge medewerkers ervaren dat zij werken bij de meest aantrekkelijke werkgever in de bouw. We benutten de aanwezigheid van hun talent en nieuwsgierigheid. Door kennis met hen te delen maar ook vakbekwaamheid bij deze groep te halen. Succes behaal je namelijk samen. En dat vertellen wij niet coachend en belerend maar door mensen met elkaar te verbinden.”

yh2.jpg

Wij zijn de nieuwe generatie

Wat startte als het samenbrengen van een groep medewerkers tot 36 jaar, en dat is zo’n 39% van het huidige personeelsbestand, groeide uit tot een heus innovatief, sociaal podium met een typisch Heembouw karakter. Samenwerken met Young Heembouw is samenwerken met de nieuwe generatie. Dit merk je direct aan hun energie, aan hun eigenwijze, frisse blik op zaken en hun ondernemerschap met lef. “Wij houden van het maken van een duidelijk concept, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. We zorgen voor een verhaal, door oud, voor jong. Bovendien doen en denken wij graag tegelijk. Dat betekent dat het programma een groot interactief component kent en de inhoud iedereen verrast. Ons ook, maar dat komt vooral doordat we ergens mee gestart zijn en sinds dat moment overvallen worden door enthousiasme.”

Cultuur is een belangrijk element voor de programmering van Young Heembouw. Het delen van verhalen speelt daarom een belangrijke rol. “We verbinden collega’s die al langer bij Heembouw werken of gewerkt hebben met de nieuwelingen in de organisatie. We geloven er namelijk in dat hun geschiedenis die gevuld is met ervaring en mooie anekdotes, het karakter vormt van Heembouw. Cultuur geef je aan elkaar door, door verhalen te vertellen.” Met de lancering van Young Heembouw in december 2017, op het duurzame en eigentijdse hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam en het evenement in de zomer van 2018 op het robuuste Forteiland IJmuiden, staat Young Heembouw op de kaart.

Young Heembouw - Groepsfoto  (1 van 1).jpg

Mooie resultaten

En daarmee behalen zij mooie resultaten. Zo laat hun eigen succes zien wat de nieuwe generatie in haar mars heeft: “Er is waardering, maar hoe meten we dat? Wat we zien is dat we betrokkenheid hebben gecreëerd; op de laatste bijeenkomst was 80% van de genodigden aanwezig. Het aanmoedigen om te komen wordt ook gestimuleerd door de vrijheid en het budget dat wij hier voor krijgen. In het introductietraject voor nieuwe medewerkers is Young Heembouw onderdeel van de agenda. Leuk ook is dat we, na het delen van de Young Heembouw verhalen op social media, worden aangesproken door zowel in- als externe contacten.

En last but not least. De jury van de Piet Heyn SMA Award benoemden ook ons platform en de manier waarop young professionals binnen de organisatie een plek krijgen, als reden om Heembouw tot winnaar te benoemen. Dat geeft ons het gevoel dat we zeker iets hebben bereikt!”

rinus-met-award-2.jpg

Heeft Young Heembouw ook jou uitgedaagd om bij ons te komen werken? Klik dan hier voor vacatures.