02 maart 2018

We zoeken nieuwe uitvoerders bij Heembouw Breda! De perfecte aanleiding vonden wij, om Rogier ten Have aan je voor te stellen. Rogier startte na de zomervakantie in de functie van uitvoerder op onze afdeling Bedrijfsruimten in Breda. Hij kan dus als geen ander vertellen hoe het is om te solliciteren bij Heembouw en te beginnen in je nieuwe functie. En hoe het nu bevalt, na ongeveer een half jaar. Rogier had al ruim 15 jaar ervaring als uitvoerder bij andere bouwers. Hij kan dus ook goed vergelijken. Nieuwsgierig? Lees hier zijn antwoorden op de 5 vragen die wij hem stelden.

Rogier-ten-Have-uitvoerder-Heembouw

Hoe ben je bij Heembouw terecht gekomen?

“In mijn vorige baan als veiligheidskundige kwam ik regelmatig op bouwplaatsen van Heembouw om mee te werken aan de veiligheid. Tijdens een van die bezoeken kwam ter sprake dat ik 15 jaar als uitvoerder had gewerkt. ‘Als je weer terug wilt naar die functie, waarom kom je dan niet bij ons?’ werd mij gevraagd.”

“Het kriebelde al langer bij mij, dus die vraag kwam op een goed moment. Het uitvoerdersschap was mij blijven trekken. Iets maken met een groot team, samenwerken met mensen, zien dat er buiten iets gebeurt, ik miste dat. Mijn beeld van Heembouw was ook positief. De bouwplaatsen zijn netjes en verzorgd en er hangt een positieve sfeer. Als je aan komt rijden zie je meteen dat het een bouwplaats van Heembouw is. Dus ja, ik besloot te solliciteren.”

 

Hoe ging het sollicitatieproces en hoe was je eerste dag?

“Dat was allemaal heel persoonlijk en er werd veel aandacht aan besteed. Heembouw heeft een heel eigen cultuur met bepaalde waarden en normen. Ze kijken goed of nieuwe mensen daarbij passen. Ze stoppen er veel tijd en energie in. De gesprekken zijn ook niet alleen met HR of leidinggevenden, maar ook al met toekomstige collega’s. Dat is leuk, want zo leer je het bedrijf meteen al beter kennen en kun je dus zelf ook veel beter beslissen of het past.”

“Mijn eerste dag werd ik ontvangen met een bloemetje en met de laptop, telefoon, inlogcodes en auto was geregeld. Ik voelde me echt welkom. Ze maken er gewoon een feestje van als er een nieuwe collega bij komt.”

 

Hoe bevalt het werken bij Heembouw?

“Heel goed! Ik had er veel zin in om te beginnen en heb er nog steeds heel veel lol in. De begeleiding die ik krijg is goed. Het is toch een nieuw bedrijf en voor mij ook een ander type bouw dan ik gewend ben. Ik heb daarom een collega naast mij die mij specifiek daarin ondersteunt. Ik kan daardoor altijd terugvallen op een collega die veel ervaring heeft bij Heembouw. We hebben ook regelmatig overleg om bij te sturen en bij te leren.”

“Wat opvalt is de goede organisatie van projecten. We werken met vaste partners en dat merk je. Je kent elkaar, de processen op de bouwplaats gaan sneller en soepeler en je merkt dat iedereen genegen is om een stapje harder te lopen. We maken samen ook een pull planning, waaraan we blijven vasthouden tijdens de uitvoering.”

“Ik kan mij daarnaast echt focussen op mijn werk doordat ik standaard een voorman heb en op het project dat ik nu doe (een BREEAM Outstanding project) ook een portier. Die portier verlicht voor mij het werk op de bouwplaats door alle logistieke en administratieve handelingen voor mij te doen. BREEAM vraagt om veel registraties en dat doet hij nu allemaal, waardoor ik vooruit kan blijven denken.”

 

Wat ervaar jij als anders bij Heembouw dan bij andere bouwers?

“Wat in ieder geval erg opvalt aan Heembouw is die positieve sfeer die ik ook al voelde toen ik hier nog niet werkte. In het begin denk je ‘Loopt nou iedereen hier met een roze bril op?’. Maar het is echt. Natuurlijk gaan er hier ook wel eens dingen mis, maar de nadruk ligt altijd op de positieve dingen. Heembouw investeert ook bovengemiddeld in het personeel. Je krijgt hier echte aandacht en als het goed gaat met het bedrijf vieren we dat ook met z’n allen. Je merkt dat je gewaardeerd wordt.”

“We hebben nu bijvoorbeeld net een nieuw bouwketenpark. Dat voldoet aan de hoogste BREEAM eisen. Alles is nieuw, netjes en duurzaam. Geen oude keet met een oud vies tafeltje erin – een oude kippenschuur – maar een goed kantoor op de bouwplaats waar je echt prettig in kunt werken. Dat maakt allemaal dat ik met heel veel plezier naar mijn werk ga.”

 

Wat zou je willen zeggen tegen potentiële nieuwe collega’s die nu nog twijfelen of ze zullen solliciteren?

“Je zit misschien al lang bij je huidige werkgever. Als je nou denkt, ik wil iets anders doen, kom dan solliciteren bij Heembouw! Je krijgt jonge, positieve collega’s en komt te werken in een bedrijf dat veel verder is in de technologie, automatisering, 3D tekenen en BIM dan de meeste andere bouwers. Bepaald geen traditionele bouwer dus, maar een ambitieus, jong en innovatief bedrijf. Ik zou zeggen, ga ervoor!”

Actuele vacatures voor de functie van uitvoerder: