10 december 2014

De oorsprong van Heembouw ligt in het jaar 1939. Dat maakt dat we in 2014 ons 75-jarig jubileum mochten vieren. Als organisatie hebben we dat zaterdag 22 november met elkaar gevierd tijdens een feestelijke avond. Thema van de avond was ‘Heembouw got Talent’.

Vanuit de verschillende klantgroepen en afdelingen binnen Heembouw hadden 9 acts zich aangemeld voor de strijd om de fel begeerde ‘Gouden Hemert’. Een enkeling beklom het podium in zijn eentje. Anderen hadden elkaar opgezocht en vertoonden hun talenten als groep. En uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn: lipdub Wonen! Dit blog gaat over het ontstaan van deze winnende inzending.

Voor degene die niet weten wat een lipdub is: dit is een filmopname van een groep mensen die meezingen op een bepaald nummer. In feite hoef je alleen maar goed te kunnen playbacken, want de originele muziek wordt later onder de film gemonteerd. De filmopname is vaak één onafgebroken opname, wat de uitvoering er niet makkelijker op maakt, aangezien het in één keer goed moet zijn.

Binnen de klantgroep Wonen was al snel duidelijk dat we iets ‘met z’n allen’ wilden doen. Collega Ralph van der Kamp kwam met het idee om een lipdub te maken. Dat het nummer over ‘wonen’ of ‘een huis’ moest gaan, was iedereen het snel over eens. De keus viel op het nummer ‘Een eigen huis’ van René Froger. Eigenlijk is de titel van het nummer ‘Alles kan een mens gelukkig maken’. Maar dat terzijde.

En dan beginnen de voorbereidingen. Hoe gaan we het aanpakken? Waar gaan we het filmen? Wanneer kunnen we iedereen bij elkaar krijgen? Kent iedereen het nummer wel? Dat laatste was de kleinste hobbel. Wie kent het nummer niet was een betere vraag geweest.

Om van het aangename ook gelijk iets nuttigs te maken, hebben we er voor gekozen om op 2 locaties te filmen. De klantgroep Wonen werkt vanuit de vestiging Roelofarendsveen. En de afgelopen periode heeft de afdeling een metamorfose ondergaan, waarbij er ook een nieuwe centrale ‘woonkamer’ op de afdeling is gemaakt. Deze mooie ruimte en de nieuwe werkplekken wilden we gelijk aan iedereen laten zien.

Daarnaast realiseert Heembouw Wonen in Roelofarendsveen een prachtige nieuwbouw wijk genaamd ‘De Oevers van Roelofarendsveen’. Midden in het centrum van Roelofarendsveen. Bij dit project zijn de eerste woningen al uit de steigers. En ook dit wilden we aan een ieder laten zien. Zodoende is de lipdub in twee stukken geknipt.

Samenwerken aan een succesnummer Heembouw Wonen lipdub Heembouw Got Talent Zuiveringshal Westergas

De opnames verliepen boven verwachting goed. Het monteren van de intro en het precies plaatsen van de muziek onder de filmbeelden nam nog twee avondjes in beslag. De setting, de attributen en bovenal het enthousiasme van alle collega’s hebben geleid tot een heel leuk eindresultaat. Om het optreden nog meer kracht bij te zetten, hebben we als gehele team het laatste refrein op de avond zelf met z’n allen voor het podium ‘live’ meegezongen. Met op de achtergrond de overzichtsbeelden van ‘De Oevers’ op het grote scherm. Enkele attributen die bij de opnames waren gebruikt, kwamen die avond ook mee naar voren.

Onze winnende lipdub

Om deze video te kunnen bekijken dient u marketing cookies te accepteren. Verander mijn toestemming

Ook van het optreden op de feestavond zelf zijn beelden gemaakt.

De concurrentie van de overige kandidaten op de feestavond was groot. Het was tot het einde toe spannend. Tot het moment dat de uitslag bekend werd gemaakt: lipdub Wonen! En daarmee kwam de ‘Gouden Hemert’ in handen van de klantgroep Wonen.

Het was een feest op zich om met elkaar te werken aan dit succesnummer.