01 januari 2018

Heembouw heeft een unieke eigen cultuur die je als nieuwe collega snel zult ervaren. Via #TypischHeembouw laten we jou kennismaken met deze cultuur. Wat is dan precies #TypischHeembouw? Om daar achter te komen ging ik samen met collega Nienke Schilstra in gesprek met collega’s tijdens een Heembouw Talks. Met dit verhaal krijg je alvast een indruk van onze unieke cultuur en alle leuke dingen die we doen.

Aan de hand van een foto opdracht hebben we collega’s gevraagd na te denken over wat voor hen nou precies #TypischHeembouw is. Wat komt er in hen op als ze denken aan Heembouw. Zijn het de collega’s, de projecten, wat maakt werken bij Heembouw leuk? Wat maakt dat ze elke dag met plezier opstaan om weer bij Heembouw aan de slag te gaan? Vier series vertellen dit verhaal.

#Verbindend

Alles draait om samenwerken binnen Heembouw, verbindend is niet voor niets één van onze kernwaardes. Met regelmaat vinden werkoverleggen plaats om ervoor te zorgen dat onze projecten volgens planning blijven lopen. Ook zijn er verschillende momenten waarop we kennis delen met collega’s van andere klantgroepen of collega’s met een zelfde functie. Denk aan uitvoerders-overleggen, een BIM-café of een klantgroepdag. We zijn een organisatie die al meer dan 10 jaar bezig is met lean bouwen, dit zie je, dit voel je! Onze bouwplaatsen zijn altijd netjes, schoon en veilig. Klopt er een keer iets niet, dan spreken we elkaar hier op aan en lossen we het op. Verantwoordelijkheden liggen laag en iedereen doet waar hij goed in is. Verder zijn we volop bezig met innovatie, kijk dus niet gek op als er op een bouwplaats weer eens een drone voorbij vliegt. En we zijn ambitieus, we willen altijd verbeteren en stijgen daarmee boven ons zelf uit. En alles wat we doen, doen we op onze eigen originele manier!

Typisch Heembouw compilatie netjes lean ambitieus innovatief

#Ambitieus

Wat mooi is binnen Heembouw is dat alles wat we doen steeds grootser wordt. Onze bijeenkomsten, onze projecten, de activiteiten die we ondernemen en de manieren waarop we dit vastleggen.

Onze vijf kernwaarden ga je zeker herkennen. Nieuwsgierig, ambitieus, verbindend, origineel en concreet, daar staan we voor. We beleven veel en delen dit ook met de buitenwereld, iedereen mag zien wat we doen en van ons leren. We zoeken de grenzen op in onze ambitieuze projecten, maar ook tijdens sportieve activiteiten die we samen ondernemen.

Typsich Heembouw compilatie samen verbindend sportief

#Concreet

We zijn een lean-organisatie, al meer dan 10 jaar. Al onze projecten worden volgens deze lean methodiek uitgevoerd. Alle projecten starten met een uitgebreide pull-planning waarin we samen met de klant en onze strategische partners de planning opstellen. De klant verliezen we niet uit het oog, we zijn enorm klantgericht en altijd uit op het leveren van zoveel mogelijk toegevoegde waarde. Iedereen denkt binnen Heembouw mee, daar is voldoende gelegenheid voor, welke functie je hebt maakt hiervoor echt niks uit. Alles binnen Heembouw is goed verzorgd, onze kantoren, de werkkleding tot aan de nette uitstraling van onze bouwplaatsen.

Typisch Heembouw compilatie lean klantgericht awards waardering

#Nieuwsgierig

Ben je al een beetje nieuwsgierig geworden naar onze cultuur? In deze laatste serie foto’s komt de waardering naar voren. We besteden veel aandacht aan communicatie, jij wordt goed geïnformeerd over de resultaten en ontwikkelingen tijdens onze jaarlijkse personeelsbijeenkomst, altijd een feestje! En we vieren onze hoogtepunten, taart, snoep, bier, champagne, je zult het regelmatig voorbij zien komen. Ook hebben we mooie tassen, truien, vesten en t-shirts, elk jaar weer een origineel nieuw item. Collega’s waarderen dit.

Typisch Heembouw compilatie vieren feestjes proosten waardering ondernemingsraad

#Origineel

We hopen dat we op deze originele manier een goeie eerste indruk hebben kunnen geven van wie we zijn en hoe we werken. Wil jij ook onze unieke cultuur ervaren? Kijk snel bij de actuele vacatures. Wie weet zit jouw droombaan hier tussen en begroeten we jouw binnenkort als nieuwe collega!