05 december 2016

De gouden combinatie wordt het genoemd. Betrokken medewerkers zijn loyaal aan hun organisatie, voelen zich thuis, zijn bereid een stapje meer te doen als het nodig is. Bevlogen medewerkers vinden hun eigen werk supergaaf, zij halen voldoening uit hun werkzaamheden. Als medewerkers betrokken en bevlogen zijn, is dat dubbel mooi voor mensen, maar ook voor de organisatie. Je bent gelukkiger in je werk en je bent van meerwaarde voor de organisatie.

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Voor mensen die een nieuw huis kopen of een mooi gerenoveerde plek om te wonen krijgen. En wij creëren plekken voor bedrijven die we volledig kunnen ontzorgen met hun huisvestingsvraagstuk.

Waarom wil Heembouw een hoge betrokkenheid en bevlogenheid?

Je raadt het al: natuurlijk willen wij dan ook zelf een plek creëren waar onze mensen graag willen werken. Een plek waar je je drijfveren in werk goed kwijt kunt, een plek waar je energie van krijgt. We zijn ambitieus: we zijn alleen tevreden met een hele hoge betrokkenheid en bevlogenheid. En we willen ook regelmatig horen van onze mensen hoe ze hier over denken. Zodat wij ook kunnen leren hoe het beter kan. Binnenkort staat er weer een medewerkersonderzoek op de planning, ik ben heel benieuwd waar onze mensen al blij mee zijn en waar we nog moeten verbeteren.

Waar kom je bed voor uit?

Onze ambitie is ervoor te zorgen dat onze mensen optimaal hun kwaliteiten kwijt kunnen in hun werk. Dat ze op de juiste plek worden ingezet. In de ontwikkelgesprekken wordt hier ook over gesproken: samen op zoek naar de beste combinatie tussen drijfveren, kwaliteiten en op welke plek je de meeste toegevoegde waarde biedt.  De onderliggende vraag die we stellen is: ‘waar kom jij je bed voor uit?’.

Waar kom jij je bed voor uit Bevlogenheid betrokkenheid

Energie!

Om de vraag gelijk zelf te beantwoorden: ik kom mijn bed uit om een plek te creëren waar onze mensen graag willen werken; om de meeste gewaardeerde werkgever in de bouw te worden. Zelf ben ik nu bijna een jaar onderdeel van deze mooie club mensen. Als HR Manager heb ik inmiddels een heel goed beeld van Heembouw. Ik spreek mijn collega’s met regelmaat; bij de gezamenlijke lunch, op de bouwplaats of op de vestigingen. Al vanaf het begin voel ik mij hier welkom en merk ik wat een mensgerichte en ambitieuze cultuur met een organisatie kan doen. Daar krijg ik energie van!

#TypischHeembouw

Trots. Dat zijn wij. Op de cultuur van Heembouw. Dat wij anders werken dan andere bouwbedrijven. In verbinding met onze klanten, partners en met elkaar. 

Wil jij ook een Heembouwer worden? Kijk dan snel bij de vacatures of stuur een open sollicitatie. We kijken uit naar jouw reactie. Want wil dat nu niet? Supergaaf werk & een ambitieuze en menselijke organisatie. Kortom, een gouden combinatie die bevlogenheid en betrokkenheid.