Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Waarom doen we wat we doen?

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer, dat is waar wij ’s ochtends ons bed voor uit komen. Samen met onze collega’s en leveranciers zetten wij al onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze zich thuis voelen.

 

 

samenwerken.jpg
Heembouw beste werkgever 2021 van Nederland!

Heembouw beste werkgever in de bouw én van Nederland

 

Trots! Op basis van een grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap, uitgevoerd in 90 landen. is Heembouw door Effectory uitgeroepen tot beste werkgever in de bouw en van Nederland. Ruim 1 miljoen medewerkers beoordeelden hun werkgever. Het World-class Workplace (of ook wel het Beste Werkgevers-) label wordt toegekend aan organisaties die op werkgeverschap en employee Net Promotor Score (eNPS) boven de benchmark van een bepaald land of de globale benchmark scoren. Heembouw scoort met een 8,5 ruim boven de benchmark van Nederland, die op 7,3 ligt, en laat hiermee zien een eersteklas werkgever te zijn met extreem tevreden en bevlogen medewerkers.

Leukste bedrijf van Nederland

 

Dat we ons de beste werkgever van Nederland mogen noemen, is niet voor het eerst: in 2002 én 2004 was Heembouw volgens Effectory ook over all het leukste bedrijf om voor te werken, en in 2018 was Heembouw de winnaar van de Cobouw award Beste Werkgever in de bouw. Heembouw laat elk jaar een medewerkersonderzoek uitvoeren door Effectory. De resultaten uit het meest recente onderzoek, dat in het voorjaar van 2021 is gehouden, leverde deze hoge score op. HR manager Nienke Schilstra: “De Beste Werkgever-score is een belangrijke erkenning voor onze teamspirit en betrokkenheid. We zien dit als een teamprestatie van de hele organisatie. Binnen Heembouw kijken wij vooral naar de score (en feedback) op bevlogenheid en betrokkenheid van onze mensen, omdat dit iets zegt over hoe goed mensen op hun plek zitten bij Heembouw. Ook werken bij de beste werkgever van Nederland? Check onze vacatures!

Heembouw in beeld

Hoe wij plekken creëren waar mensen willen zijn hebben we in beeld gebracht. Krijg je na het zien van deze beelden ook zin om bij Heembouw te werken? Kijk dan op werkenbijheembouw.nl.

Onze kernwaarden

Heembouw heeft een sterke bedrijfscultuur. Om plekken te kunnen creëren waar mensen willen zijn, is een aantal eigenschappen onontbeerlijk. 5 karaktertrekken, die bij alle collega’s van Heembouw terug komen. Deze kernwaarden vormen de basis van onze cultuur: de eigenschappen die ons bedrijf kenmerken en motiveren. En die ons onderscheidend maken.    

nieuwsgierig.png NIEUWSGIERIG
origineel.png ORIGINEEL
verbindend.png VERBINDEND
ambitieus.png AMBITIEUS
concreet.png CONCREET

 

Hoe we dat doen

Bij Heembouw zijn we nieuwsgierig. Wij willen echt weten wat klanten drijft en zijn benieuwd naar wat hen bezighoudt: waar liggen ze wakker van, waar worden ze blij van? In onze aanpak besteden we veel tijd en aandacht aan het voortraject: wat wil de klant precies, wat is de vraag achter de vraag? Daarmee gaan we aan de slag om de ambities van onze klanten zo goed mogelijk in te vullen.

 

Een Heembouwer zoekt naar originele ideeën om klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen bij zijn huisvestingsvraag. Daarbij denken we graag “out of the box” en bekijken de vraag van de klant vanuit verschillende gezichtpunten. Natuurlijk is elke woning, elk kantoor en elke bedrijfsruimte die we bouwen, al dan niet naar ontwerp van ons architectenbureau Heembouw Architecten, goed gebouwd en kwalitatief dik in orde. En gerealiseerd volgens planning, binnen budget en met een goed lopend proces. Maar wij gaan graag een stapje verder. Door het aandragen van een passende locatie, huurders te lokaliseren, marktanalyses te maken, of projecten weg te zetten bij beleggers, mee te participeren in de  verhuur- en verkoop, en marketingactiviteiten te initiëren. Niet direct iets wat je van een bouwer verwacht.  Verwonderen van de klant en gaan voor een super tevreden klant, dat vinden we leuk.

Daarbij zijn we bij  Heembouw  super ambitieus. Heembouwers willen het beste voor de klant en het beste uit hunzelf halen. Daarnaast willen we onszelf continu verbeteren. Zo kunnen we onze klanten steeds optimaal van dienst zijn en kan onze organisatie zich steeds verder ontwikkelen, wat zorgt voor groei en een gezond rendement.

 

Elke Heembouwer beseft dat hij dit niet allemaal in zijn eentje kan. Bij Heembouw zoeken we verbinding; met onze collega’s, leveranciers, onze omgeving en klanten. Zodat we samen komen tot de beste aanpak en de beste oplossing voor de klantvraag. Samenwerken en elkaar de ruimte geven om optimaal te presteren. Dat is wat de werkwijze van Heembouwers kenmerkt.

 

En daarbij worden we heel concreet. Bij Heembouw houden we niet van zweverige verhalen en vage toezeggingen. Wij maken concreet wat een klant van ons kan verwachten: we benoemen de klantvraag, vertellen duidelijk hoe we daarmee aan de slag gaan en wat de klant als eindresultaat krijgt. Waarbij we ervoor gaan de verwachtingen van de klant te overtreffen. Zodat we uiteindelijk een super tevreden klant hebben.