Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Ons eigen architectenbureau

Als een van de eerste bouwbedrijven met een eigen architectenbureau is ontwerpen naast bouwen de core business van Heembouw. Een aannemer en een architectenbureau onder een dak zorgt voor korte communicatielijnen, een haalbaar ontwerp en een optimale prijs- kwaliteitverhouding.

 

Van omvangrijke distributiecentra, binnenstedelijke invulprojecten, renovatie van cultureel erfgoed tot de uitbreiding van een woning, Habeon Architecten, het architectenbureau van de Heembouw Groep, heeft de expertise en creativiteit om er een geslaagd project van te maken.

 

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwerpvisie van ons architectenbureau. Zo heeft Habeon Architecten een essentiële rol gespeeld in de ontwikkeling van onze duurzame conceptwoning: de OptimaalWoning.

 

Voor de berekening van de milieubelasting van gebouwen maakt Habeon Architecten gebruik van de Dubo-tools Greencalc+ en GPR-gebouw. Daarbij kan ook een BREEAM keurmerk worden verzorgd; Habeon Architecten heeft, net als Heembouw, een aantal BREEAM-experts binnen de gelederen. Klanten krijgen zo een goed beeld hoe duurzame aspecten kunnen worden toegepast, welk effect dit op de labeling van gebouwen heeft en wat ze aan besparingen bijdragen. Verder checken wij gedurende het bouwproces of de afgesproken EPC-waarde daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

BIM is niet meer weg te denken uit werkwijze van Habeon Architecten; sinds 2010 wordt er met  BIM gewerkt. De BIM-modellen worden gedeeld met installateurs, leveranciers en constructeurs en gecontroleerd op volledigheid en juistheid. Door het maken van modellen is Habeon Architecten in staat een gedetailleerde weergave van de nieuw- of verbouwplannen te geven. 

Groepsfoto Habeon Architecten