Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Heembouw 80 jaar

In 2019 bestond Heembouw 80 jaar. Een bijzondere mijlpaal, die we op unieke wijze hebben gevierd. Het zwaartepunt van onze jubileumactiviteiten lag bij de interne organisatie. In drie bijzondere evenementen, verspreid over het jaar, hebben we met elkaar onze geschiedenis en onze toekomst gevierd. Dat vinden we #TypischHeembouw. In de video een korte impressie van ons jubileumjaar.

 

"De toekomst is geworteld in onze geschiedenis"

De Heembouw Spelen

De geschiedenis vormt de cultuur van een bedrijf, en geeft het daarmee ook een identiteit. Om te weten waar je heen gaat, moet je weten waar je vandaan komt. Verhalen over de historie zorgen voor verbinding en zijn belangrijk voor de toekomst. Het thema van ons jubileumjaar was dan ook: De toekomst is geworteld in onze geschiedenis: 80 jaar Heembouw.

 

Gedurende het hele jaar hebben we op verschillende manieren bij ons 80-jarig bestaan stil gestaan. In feite zijn we daar eind 2018 al mee begonnen, en was de koninklijke onderscheiding die Ruud van Berkel in december 2018 ontving voor zijn verdiensten voor de lokale gemeenschap en Heembouw, de aftrap voor 80 jaar Heembouw.


Dit heeft op 24 mei een vervolg gekregen tijdens de Heembouw GetToGether, onze jaarlijkse bijeenkomst met het voltallige personeel. Natuurlijk stonden we hier zoals gebruikelijk stil bij onze prestaties van 2018 en de verwachtingen voor 2019 en daarna. Maar we zijn ook gestart met de Heembouw Spelen. 

Op verschillende manier hebben we gedurende het jaar in teams de krachten met elkaar gemeten. Het concept voor de Heembouw Spelen komt voort uit de hackathon die vorig jaar is georganiseerd. Hier hebben verschillende collega’s ideeën bedacht om de verbinding binnen Heembouw te versterken.Deze Spelen kwamen gedurende het gehele jaar terug, met een event op 30 augustus, en de grote finale op 1 november. 

Daarnaast staan we ook op andere manieren stil bij onze geschiedenis. In ons interne Heembouw magazine, dat twee keer per jaar verschijnt, belichten we elke keer een periode uit onze geschiedenis. Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, organiseerden we een relatie-event rondom het thema: Circulair heeft de toekomst, waarbij we een mooie link maakten naar een duurzame toekomst. Op dit event boden we onze klanten en strategische partners verschillende kennissessies aan in de vorm van masterclasses en konden de deelnemers kennismaken met verschillende innovaties.

 

Heembouw Spelen dag 2: Filmpjes en Escape game

collage-Heembouw80jaar.jpg (1)

 

Dag 2: Commercials maken en Escape game

In het kader van de viering van ons 80-jarig bestaan was vrijdag 30 augustus dag 2 van de Heembouw Spelen. De verschillende teams gingen die dag aan de slag met het maken van een heuse commercial over Heembouw. Op en rond het hoofdkantoor in Roelofarendsveen, en op verschillende bouwlocaties, werden opnamen gemaakt die later deze maand tot een flitsende commercial worden gemonteerd. De middag was voor Young Heembouw

Young Heembouw had dit keer een event georganiseerd voor alle collega’s, en niet alleen de young professionals tot 35 jaar. Utrecht was het decor voor een enerverende escape game, waar kennis over de Domstad werd gecombineerd met behendigheid en een creatieve invulling van de kernwaarden van Heembouw. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke borrel en aankondiging van de grande finale van de Heembouw Spelen op 1 november.

Heembouw Spelen dag 3: De Grote Finale

collage-heembouw80jaar2.jpg

 

De grote finale

Vrijdag 1 november stonden de filmpjes die de verschillende teams hadden gemaakt centraal. In 15 zelfgemaakte commercials is onze geschiedenis op een originele manier verbeeld. In een Oscar-achtige setting werden deze filmpjes vertoond, met prijzen voor beste film, beste acteur/actrice en de overall prijs voor de winnaar van de Heembouw Spelen. Ook onze gepensioneerde oud collega’s waren daarvoor uitgenodigd, net als onze Raad van Commissarissen en fouding father Ruud van Berkel. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst werden geschiedenis en toekomst op een bijzondere manier verbonden. De commercials die elk team had gemaakt rondom een periode uit de Heembouw geschiedenis werden vertoond, maar het bijzondere zat vooral in het moment daarna.

Peter Lammertink kondigde zijn afscheid als algemeen directeur aan en droeg het stokje met veel vertrouwen over aan Léon Heddes. Geen onbekende, want afgelopen twee jaar heeft Léon als algemeen directeur Werken de organisatie al goed leren kennen. Peter werd met een staande ovatie bedankt voor zijn jarenlange inzet voor het bedrijf, en ook de aanstaande benoeming van Léon werd met applaus ontvangen. Met een mooie speech voor de gaande en komende algemeen directeur, maakte Ruud van Berkel de cirkel rond.

 

Het was een mooie middag en een prachtige afsluiting van ons jubileumjaar. 

collage-heembouw80jaargrandfinale.jpg

 

header foto.jpg

Werken bij Heembouw

80 jaar geleden startte Cor van Berkel met zijn botenbouw bedrijf in Roelofarendsveen en legde daarmee de basis voor Heembouw. Inmiddels is Heembouw als ontwerpende bouwer een belangrijke top 20 speler in de bouwbranche in Nederland. Als familiebedrijf is voor ons de lange termijn belangrijk, niet zo zeer gewin op korte termijn. Natuurlijk vinden we een goede omzet en een dito resultaat belangrijk. Dit zorgt voor continuïteit en ontwikkeling, waardoor ook onze mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Dit doen wij met een team van bevlogen en betrokken medewerkers, die onze 5 kernwaarden delen: nieuwsgierig – ambitieus – verbindend -origineel – concreet.

Nieuwsgierig geworden of Heembouw ook voor jou de plek is waar je wilt zijn?

Naar de vacatures