Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

15 april 2020

Afgelopen week heeft Heembouw de laatste woningen opgeleverd in het project De Nieuwe Loet te Castricum. De 12 herenhuizen zijn onderdeel van de transformatie van een monumentaal mannenpaviljoen van Parnassia tot woningen op het landgoed Duin en Bosch, dat grenst aan het Noord-Hollandse Duinreservaat.

De Nieuwe Loet bestaat in totaal uit 12 herenhuizen en 5 appartementen, die zijn gerealiseerd in het historische mannenpaviljoen, plus 5 nieuwbouwvilla’s. Samen met de bouwteampartners is Heembouw in het najaar van 2018 gestart met de sloopwerkzaamheden van de oude indeling van het mannenpaviljoen. Na circa anderhalf jaar is het gehele project opgeleverd. Het monumentale gebouw is getransformeerd in samenwerking met architectenbureau Braaksma & Roos.

web-oplevering-de-nieuwe-loet-castricum-4.jpg

Landgoed Duin en Bosch werd gebouwd in een fraaie Zwitserse ‘chaletstijl’, net als het mannenpaviljoen. Wat waardevol is, werd behouden: de royale maatvoering, de ruimte rondom, de ambachtelijke bouw. Daar is modern comfort aan toegevoegd: privéterrassen, een grote gezamenlijke groene ruimte, parkeerplaatsen uit het zicht.

web-oplevering-de-nieuwe-loet-castricum-3.jpg

Van de 12 herenhuizen staan er nog 2 te koop. Wilt u wonen op een historische plek in een groene omgeving? Bekijk dan de website voor meer informatie.

Interessant? Wees sociaal