Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

1 april 2019

Op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen realiseert Heembouw een nieuw distributiecentrum met regiofunctie voor Plieger. Vrijdag 29 maart werd het hoogste punt gevierd, een mooi moment wat door de directie van Plieger werd aangegrepen om de collega’s op de bouw te bedanken voor hun inzet, door een foodtruck op de bouw te laten komen. Een gebaar, wat bijzonder werd gewaardeerd.

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie, 18 toonzalen en 61 express afhaalpunten in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgietersbedrijven, detaillisten en bouwmarkten. In het nieuwe distributiecentrum brengt Plieger meerdere activiteiten samen op één plek. Het nieuwe pand omvat 1.300 m² kantoor en 7.500 m² logistieke hal en er is ruimte voor toekomstige uitbreiding, die aansluit op de groeiambitie van Plieger.

Plieger bouwplaats

Het ontwerp van Habeon Architecten kenmerkt zich door een compact gebouw dat flexibel gebruikt kan worden. Duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol. Een dubbele gevel van strekmetaal dient als zonwering, waarmee warmteopwekking wordt tegengegaan, minder energie wordt verbruikt en daarmee CO2 uitstoot gereduceerd. Het gebouw is volledig gasloos. De gevel is voorzien van triple glazing en het dak wordt voorzien van zonnepanelen. De witte dakbedekking weerkaatst het zonlicht, waardoor het dak minder opwarmt en de ruimte eronder koeler blijft. 

Heembouw levert de nieuwe huisvesting voor Plieger in mei 2019 op.

Interessant? Wees sociaal