Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

16 november 2018

In opdracht van woningcorporatie Vidomes heeft Heembouw 51 appartementen aan het Vreebos in Zoetermeer energiezuiniger, veiliger en comfortabeler gemaakt. Afgelopen woensdag 14 november vierden we met Vidomes en de bewoners een opleverfeestje. Daar onthulden Vidomes en Heembouw een fotocollage in de centrale hal. De verschillende beelden vertellen het verhaal van de werkzaamheden die de bewoners net achter de rug hebben.

Feestelijke_oplevering_woningen_Vreebos_Zoetermeer_DSC 8175.jpg

Deuren, ramen en kozijnen zijn vervangen, en de buitengevels geïsoleerd. Verder zijn er energiezuinige ventilatiesystemen gekomen en is de dakisolatie verbeterd. Alle asbest is verwijderd en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Tenslotte is ook de buitenkant van het Vreebos opgeknapt.  Door al deze verbeteringen hebben de woningen nu een energielabel A++, waar ze voorheen label E hadden. 

Vreebos voor en na renovatie.jpg

Comfortverbetering
Ook het wooncomfort voor de bewoners is verbeterd. Alle woningen kregen een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Verder zijn verouderde radiatoren en cv-leidingen vervangen en is er nieuwe waterleiding en riolering gekomen.  

Goede samenwerking
De samenwerking tussen Vidomes en Heembouw is goed bevallen. En, minstens zo belangrijk, ook de huurders zijn tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. Zij zijn positief over de geleverde kwaliteit en de  communicatie tijdens de werkzaamheden. We zien dit duidelijk terug in het cijfer dat bewoners gaven, want ondanks de aanwezige overlast kregen we van de meeste huurders een 7 of hoger.

Interessant? Wees sociaal