Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

22 februari 2016

Vrijdag 11 februari is de bouwvergunning verleend voor realisatie van een nieuwe productielocatie met kantoor voor Applied Medical Europe BV op bedrijventerrein de Wieken in Amersfoort. Heembouw is inmiddels gestart met de inrichting van de bouwplaats en het grondwerk. In de komende periode wordt er grond afgevoerd van het bouwterrein. Begin april start het heiwerk.

Applied Medical is een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen. Met de nieuwe locatie, vlakbij het huidige hoofdkantoor, wil Applied Medical haar groeiambities op de Europese markt verder vormgeven.
Na het eerste succesvol ontwerp van Habeon Architecten van het hoofdkantoor van Applied Medical, dat Heembouw in 2012 heeft gerealiseerd, verzorgt Habeon Architecten opnieuw het ontwerp voor de nieuwe productielocatie.

Nieuwbouw kantoor en productielocatie Applied Medical Amersfoort impressie ontwerp Habeon Architecten

De nieuwe vestiging van Applied Medical bestaat uit een ruime “state-of-the-art” cleanroom, een productieruimte en magazijn, en 8.700 m² kantoor, in totaal 27.000 m² vloeroppervlak. Applied Medical zal haar nieuwe locatie in mei 2017 in gebruik nemen. Voor de cleanroom werkt Heembouw samen met Kropman installatietechniek. De installaties worden verzorgd door Lomans.

Applied Medical Europe BV wordt bij de totstandkoming van dit project geadviseerd door DTZ Zadelhoff Property Transformers en Innax Gebouw en Omgeving.

Interessant? Wees sociaal