Home
  1. Natuurinclusieve daktuin van Virgo Aalsmeer - Ontwerp en realisatie door Heembouw

    blog3 april 2024

    Hoe de bouw de natuur kan helpen!

    "Regelgeving voor natuurinclusief bouwen is nauwelijks aanwezig."
    Rinus Verhey, als directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van bedrijfsruimten bij Heembouw, ziet graag dat het belang van de natuur zwaarder gaat wegen in de bouw. In onze podcast
    Hoe de bouw de natuur kan helpen! gaat Rinus in gesprek met Hagar Roijackers, gedeputeerde van Noord-Brabant en ambassadeur van een groene leefomgeving, en Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel. Samen buigen ze zich over de vraag hoe de bouw de natuur kan helpen, verder dan alleen bouwen met de natuur. Het gesprek onthult scherpere ambities waar de natuur baat bij heeft, en biedt een intrigerende kijk op de toekomst van de bouwsector.
     

  2. Duurzame warehouses: tijd voor de next step

    blog3 maart 2024

    Duurzame warehouses: tijd voor de next step

    Duurzaamheid wint steeds meer terrein in het ontwerp van warehouses. Bijna alle nieuwbouw logistieke centra tenminste een BREEAM label voor ontwerp en realisatie. Ongeveer een kwart van de gecertificeerde centra scoort zelfs op het hoogste niveau (outstanding). LED verlichting is inmiddels normaal, we bouwen luchtdicht en alle daken zijn tenminste voorbereid op de plaatsing van zonnepanelen. Maar nu is het tijd voor de next step. Bij Heembouw zeggen we: “Duurzaamheid betekent verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving”, en dat gaat verder dan het nemen van energetische maatregelen.

  3. Blog 'Maak natuur niet langer een sluitpost in je bouwproject' door Heembouw

    blog21 februari 2024

    Maak natuur geen sluitpost in je bouwproject!

    Natuur in onze omgeving verbetert concentratie en creativiteit, versnelt herstel van patiënten en vermindert stress. Maar hoe integreren we deze waarde in onze bouwprojecten? In de eerste aflevering van de Heembouw Podcast spreekt Léon Heddes met twee experts over dit onderwerp. Coert Zachariasse, CEO van Delta Development, deelt zijn ervaring in het ontwikkelen van groene projecten, terwijl Mark Bode van de Rebel Group de waarde van natuur berekent op basis van maatschappelijke, ecologische en economische factoren.

     

Loading...