Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

15 juli 2014

Innovatie, het woord waar ik aan denk bij het horen van de naam Daan Roosegaarde. Bekend geworden door zijn optreden bij Zomergasten, waarin zijn inspirerende denkwijze de gesprekken op Twitter deed ontploffen. Samen met Heijmans ontwikkelt hij momenteel de Smart Highway, de slimme snelweg van de toekomst. In Beijing is hij bezig met een kunstwerk dat smog omtovert in diamanten. Deze man gaf op woensdag 11 juni een Masterclass en ik was erbij. Wat ik geleerd heb van deze masterclass wil ik graag met jullie delen! Hoe komt Daan aan zijn ideeën en wat is zijn visie op de toekomst van bouwen?

De masterclass was een initiatief van Baanbrekers in de Bouw en vond plaats in Utrecht, in een oude school die herbestemd is tot kantoorlocatie voor creatieve bedrijven. Een erg toepasselijke locatie met als naam "De Pionier". Een volle zaal met meer dan 75 geïnteresseerden was aanwezig om geïnspireerd te worden. Daan werd geïntroduceerd door Serena Scholte van Baanbrekers. Ze volgt hem al een tijdje na het zien van zijn optredens op TV in DWDD en Zomergasten. "Wat werken zijn hersens eigenlijk leuk", daar wil ze graag meer van weten, en wij ook!

...Lees het hele blog op BouwKennisBlog

 

Het blog neemt je mee naar de masterclass en je krijgt hiermee een lesje anders denken met veel tips. Hieronder alvast 10 tips voor het stimuleren van innovatie:

1. Creëer een open landschap van informatie en uitwisseling

2. Maak ideeën tactiel, laat het zien, laat het voelen

3. Learning by doing, maak een durfproject en trigger een stukje trots

4. Ga niet minder doen, maar ga meer doen

5. Flow van creativiteit en uitlokken van nieuwe markten

6. Stap in de rol van happy infiltrator of blije saboteur

7. Uitrollen in 3-5 jaar, lange tijd is belangrijk

8. Ga slim koppelen met belangrijke partners

9. Blijf investeren

10. Zeg veel nee om een goeie ja te krijgen

Interessant? Wees sociaal