Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Nieuwbouw hoofdkantoor met laboratoria

Koppert Biological Systems is wereldwijd marktleider in biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Toen de bestaande hoofdvestiging niet meer voldeed aan de moderne eisen en bovendien te klein was geworden, heeft Koppert ervoor gekozen om in twee fasen een nieuw kantoor met laboratorium en een nieuwe bedrijfshal te laten realiseren op de bestaande locatie aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs. 

"De ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor voor Koppert was een proces van intensieve samenwerking. Het plan voor renovatie wat er aanvankelijk lag, is uiteindelijk deze fraaie nieuwbouw geworden." Martijn Glas, Heembouw Architecten

In 2009 is Heembouw gestart met de turnkey realisatie van een nieuw hoofdkantoor met laboratorium met een totale BVO van 5.450m2. In het ontwerp heeft Heembouw Architecten nadrukkelijk rekening gehouden met de uitgangspunten die voor de bedrijfsvoering van Koppert essentieel zijn: natuurlijk, milieubewust, modern, open, transparant en met een uitstraling die past bij een internationaal opererende onderneming. Het kantoor en laboratorium worden gescheiden door een serre van 450m2; een loopbrug in de serre zorgt ervoor dat beide gebouwen met elkaar verbonden zijn. Verder wordt er gebruik gemaakt van gelamineerde houten spanten ten behoeve van het dak, dat de vorm van een golf heeft. Deze houten spanten zijn in het zicht gebleven en bieden een natuurlijke uitstraling.

Typerend voor dit project is dat het in alles maatwerk is; in het ontwerp, in het proces, de uitvoering. Dat zie je terug in de details die respect voor mens (medewerker en klant) en omgeving uitademen.

Kantoor Koppert Biological Systems interieur atrium

In 2014 weer aan de slag voor Koppert: nieuw kantoor met entomologisch lab

In 2014 is Heembouw gestart met de realisatie van een nieuw kantoor van 3.600 m2 bvo, inclusief entomologisch laboratorium voor Koppert Biological Systems. De voortdurende groei die deze wereldleider in biologische gewasbescherming en bestuiving voor professionele telers doormaakt, zorgt voor deze behoefte aan uitbreiding van de huisvesting op de bestaande locatie aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs. 

Het nieuwe pand wordt gerealiseerd naast het door Heembouw in 2010 opgeleverde hoofdkantoor van Koppert. Het nieuwe kantoor is, net als het eerder gerealiseerde hoofdkantoor, een ontwerp van Heembouw Architecten. 

Meer weten?

Neem contact op met Durk van Loon of bekijk de projectpagina

Bekijk de projectpagina

Gebouwd voor Koppert

"Over het algemeen zijn we prima tevreden. Communicatie was uitstekend. Er is altijd goed van te voren aangegeven wat de stappen zijn die genomen werden."

8.0
Klantcijfer