Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Verbouw & Renovatie Bedrijfsruimten

Wij creëren plekken waar mensen willen werken

Speciaal voor klanten die hun bestaande bedrijfspand willen uitbreiden, renoveren of verbouwen, is er binnen ons specialisme Bedrijfsruimten de afdeling Verbouw & Renovatie. Deze specialistische afdeling richt zich met name op productie- en logistieke bedrijven. Door ons te verdiepen in het (productie)proces van de klant, zijn we in staat om tijdens de bouw- en verbouwwerkzaamheden het (productie)proces van de klant minimaal te verstoren. Onze Lean-werkwijze is daarvoor een belangrijke basis.

Deze Lean-werkwijze is voor onze klanten in de productie en industrie een belangrijke toegevoegde waarde, met name omdat we door deze aanpak onder andere in staat zijn de doorlooptijden op onze projecten te verkorten met een betrouwbare planning. We zijn gewend aan het werken met zeer korte doorlooptijden, buiten kantooruren en met een korte voorbereidingstijd: vandaag opdracht, morgen beginnen is eerder standaard dan uitzondering. Voor productiebedrijven is het van essentieel belang dat tijdens de bouw- en verbouwwerkzaamheden het (productie)proces met minimale verstoringen doorgaat. Met de verschillende Lean-instrumenten die verankerd zijn in ons bedrijfsproces kunnen we dit soort complexe projecten gestructureerd uit voeren. 

Referenties

Deze klanten gingen u al voor. Hieronder een aantal korte omschrijvingen van gerealiseerde verbouwingen en renovaties.

referenties-logos-verbouw-renovatie-heembouw.jpg

Allseas

In 2017 en ook in 2018 realiseerde Heembouw voor Allseas op bedrijventerrein Dintelmond in Heijningen (gemeente Moerdijk) diverse verbouwingen van hun bestaande bedrijfshallen en kantoor. Een greep uit de werkzaamheden: schoonmaken bedrijfshallen, plaatsen nieuwe wanden, leveren en aanbrengen van diverse (bedrijfs)deuren, vervangen glas, schilderwerkzaamheden, schoonmaken bedrijfshallen, hallen voorzien van nieuwe funderingen en vloeren en installatie werkzaamheden.

Allseas

Bijzonder aan dit project is dat de verbouwwerkzaamheden gecombineerd zijn uitgevoerd met de nieuwbouwwerkzaamheden. In 2017 tekende Heembouw het contract met Allseas voor de nieuwbouw van een productiefaciliteit met kantoor in Heijningen. Ons architectenbureau Heembouw Architecten maakte het ontwerp.

"Prettig bedrijf om mee samen te werken. Goed team, flexibel en schakelt snel. Kwaliteit is goed." Allseas Engineering B.V. | Rapportcijfer: 8

Rexel Nederland B.V.

Voor Rexel Nederland B.V. heeft Heembouw meerdere verbouwingen uitgevoerd. Het betreft de renovatie van winkels en verkooppunten, met specifieke aandacht voor het bouwen van inpandige kantoren en spreekruimten, het maken van doorbraken, het coaten van vloeren en het verzorgen van E en W installaties. Deze verbouwingen hebben we gerealiseerd in de steden Eindhoven, Alkmaar, Rijswijk en Doetinchem.

“Het is fijn samenwerken. Je weet waar je aan toe bent, door transparantie in de kosten zijn er geen financiële verrassingen achteraf. Ook de planning is strak en afspraken worden goed nagekomen.”  Rexel Nederland BV | Rapportcijfer: 9

Framo Nederland B.V.

Al meer dan 30 jaar verricht Heembouw renovaties en bouwkundige verbouwingen of aanpassingen voor Framo.

In 1986 heeft Heembouw in Spijkenisse een bedrijfshal met kantoor gebouwd en sindsdien is er een intensieve, langdurige samenwerking ontstaan. De werkzaamheden zijn divers en vinden zowel aan de binnenzijde als de buitenkant plaats.

In 2018 heeft Heembouw in het dak van de hal extra, lichtdoorlatende panelen aangebracht en hebben we de lichtstraat boven het kantoor geheel voorzien van nieuwe platen. Ook is de buitenkant van het kantoorpand opgeknapt, renoveren we de entree van het kantoorpand en hebben we het trainingsgebouw aan de binnenzijde verbouwd.

SPIJKENISSE_FRAMO_02_IMG_3303_6D_a.jpg

“Een betrouwbare partij. Prettig om mee samen te werken.” Framo Nederland BV | Rapportcijfer: 8

DRT Vloeren

Voor DRT Vloeren, heeft Heembouw in bouwteam een verbouwing en een uitbreiding gerealiseerd. De uitbreiding betreft een bedrijfshal met overkapping en eveneens een nieuwe entree.

Voor de interne verbouwing zijn brandscheidingen verlegd en nieuwe overheaddeuren en schuifdeuren aangebracht. Het complete kantoor is opnieuw ingericht met veel glazen wanden en HPL deuren.

"Zeer professionele partij met verstand van zaken." DRT Vloeren

DRT Vloeren

Solvay

Al jaren verzorgen wij voor onze vaste opdrachtgever Solvay (voorheen Erca Gruppo Moerdijk), gevestigd in Moerdijk, verschillende bouwwerkzaamheden in hun bedrijfshallen en kantoor: 

  • Creëren van spreekkamers in bedrijfsruimten
  • Maken van dakluiken op bedrijfshallen
  • Aanpassen van W-installaties
  • Plaatsen van staalconstructies inclusief trappen
  • Maken betonnen vloeren en kelders
  • Diverse verbouwingen binnen kantoor

 

“Heembouw is een vakkundige, flexibele partij die echt ontzorgd. Ook nemen ze veiligheid serieus. Een voorbeeld hiervan: Op de afleverbon van de chauffeur stonden de veiligheidsregels beschreven, die in de toolbox waren besproken.” Solvay | Rapportcijfer: 9

Coca-Cola-na.jpg

Coca-Cola

In opdracht van Coca-Cola Enterprises Nederland BV realiseerde Heembouw een interne verbouwing. De werkzaamheden bestonden o.a. uit het slopen van wanden en vloeren, aanpassen van de staalconstructie, maken en plaatsen van aanrijdbeveiligingen en het aanbrengen van meerdere industriedeuren. Al deze werkzaamheden moesten plaatsvinden in het zeer korte tijdsbestek van 8 weken. Door de Lean aanpak van Heembouw is dit behaald met minimale hinder voor de klant.

“Good experience for both projects done with Heembouw. Very proactive and proffessionnal approach on all civil categories. Strong and reliable planning management is one of the key force of Heembouw” Coca-Cola | Rapportcijfer: 8

Sushi Ran

Productiebedrijf Sushi Ran produceert sushi, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Om de groei die het bedrijf doormaakt op te vangen, is het bestaande bedrijfspand uitgebreid voor het inpassen van extra productiecapaciteit. Daaraan voorafgaand is eerst het pand intern verbouwd, volgens een strakke planning: om een tekort aan sushi tijdens de feestdagen te voorkomen was eind november de deadline voor de interne verbouwing. Daarna is er volop gewerkt aan de uitbreiding van het bedrijfspand en zijn de gekoelde ontvangst- en expeditieruimten uitgebreid. Bij de verbouwing en uitbreiding is gewerkt volgens de IFS richtlijnen voor voedselveiligheid. Gedurende de verbouwing en uitbreiding is het productieproces van Sushi Ran ongestoord door gegaan. De jarenlange ervaring met de Lean-werkwijze zorgde voor een strakke planning, korte doorlooptijd en een geruisloze uitvoering.

 

“Ik heb Heembouw ervaren als een organisatie met veel kennis en prettige medewerkers waarmee het goed samenwerken is.” Sushi Ran | Rapportcijfer: 8

Fondhold

In opdracht van Fondhold heeft Heembouw inmiddels meerdere verbouwprojecten gerealiseerd. Door het eerste succes van de ca. 505 m2 productieruimte, is aansluitend de expeditie- en technische ruimte uitgebreid. Mede door de samenwerking met vaste leveranciers die ook in het eerste traject betrokken waren, is dit project op snelle, efficiëntie wijze uitgevoerd. 

“Hele prettige samenwerking en fijne mensen die hun vak verstaan. In de samenwerking is veel openheid, betrokkenheid en kwaliteit.” Fondhold | Rapportcijfer: 9

Verbouw Heembouw Fondhold

 

Koenpack

Voor onze terugkerende opdrachtgever KoenPack hebben wij een “Turnkey” inpandige verbouwing gerealiseerd. Een interne uitbreiding van 800m2 kantoor en het aanpassen van de bestaande toiletgroepen.

Voor dit werk zijn er stalen buispalen door de halvloer geheid. Daarop wordt er een nieuwe staalconstructie geplaatst, waarop een nieuwe verdiepingsvloer wordt aangebracht.

Ivm daglicht zijn er 6 stuks nieuwe buitenkozijnen gemaakt en realiseerden we de complete afbouw met metal-studwanden, nieuwe binnenkozijnen, 2 nieuwe stalen trappen, plafonds, aanpassingen van installaties en vloerafwerking

Wij staan voor u klaar

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Fred Ketelaars.

Team Verbouw & Renovatie Heembouw Bedrijfsruimten mensen