Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Slimm, meer dan een woonconcept

Dé oplossing voor binnenstedelijke verdichting!

Er is een tekort aan sociale woningen en er is een tekort aan planologische ruimte om deze te bouwen. Daarmee vertellen we u niets nieuws. Wat wel is nieuw is, is de oplossing die wij voor deze uitdagingen gevonden hebben. Het Slimm concept, oftewel kwalitatief hoogwaardige én compacte maatwerkwoningen die geschikt zijn voor een- tot driepersoonshuishoudens.

Jose Slimm.JPG

'Slimm geeft José en haar kinderen meer woonplezier, door een betaalbare woning met eigen voordeur en tuin.'

DSC_0628.jpg

Compact, compleet en duurzaam

Een Slimm-woning is altijd compact, compleet en duurzaam, maar niet standaard. Slimm-woningen worden per locatie of wijk op maat ontworpen om maximaal aan te sluiten op de lokale situatie en op uw wensen en die van de toekomstige bewoners. Een Slimm-woning kan een rijwoning (huis) een beneden-bovenwoning (BeBo) of een appartement zijn. Het Slimm-huis is bijvoorbeeld een zelfstandige, grondgebonden woning van 3,90 meter breed, met een voordeur aan de straat, een woonkamer, keuken en twee volwaardige slaapkamers. Het is een complete woning voor een gezin met een of twee volwassenen en kinderen.

De voordelen van Slimm-woningen

Slimm maakt verdichten haalbaar

Slimm-woningen zijn slim ontworpen. De woning biedt comfort en alle benodigde ruimte, maar is qua buitenmaatvoering kleiner dan een traditionele woning. De verschillende woningvarianten kunnen afzonderlijk of in combinatie met elkaar zodanig gesitueerd worden dat er meer nieuwe woningen teruggebouwd kunnen worden in een buurt waar bestaande, verouderde woningen worden gesloopt. Hierdoor kan de identiteit van een plek of wijk blijven bestaan terwijl er toch meer mensen een thuis kunnen vinden.

 

Slimm draagt bij aan een goed leefklimaat

Slimm-woningen zijn modern, duurzaam en comfortabel. Slimm woningen dragen zo bij aan een fijne, open, leefbare leefruimte en woonomgeving waar mensen graag willen zijn. Slimm-woningen kunnen bovendien qua uitstraling aangepast worden op de klantwens en de wijksituatie.

Slimm kan snel gerealiseerd worden

Slimm tekent voor een snellere ontwikkeling van een wijk of buurt. Het basisontwerp van Slimm is al uitgedacht, uitgewerkt en beproefd en kan in relatief korte tijd op maat uitgewerkt worden tot plan voor een specifieke wijk of buurt.

 

Slimm is duurzaam

In het ontwerp van de Slimm-woningen is ingespeeld op de verschillende kansen die duurzaam en circulair bouwen bieden. Zo kunnen Slimm- woningen niet alleen in (circulair) beton maar ook in hout- of staalskelet uitgevoerd worden.

 

Kortom: Slimm is hét antwoord op specifieke binnenstedelijke vraagstukken zoals verdichting en verbetering van de leefbaarheid in de wijk waarbij kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit niet uit het oog worden verloren.

NL21-016-01 Heembouw houten woningen EXT01 v04.jpg

 

Lees meer in ons Slimm digizine!

Meer weten over het Slimm concept? Alle informatie over het Slimm woonconcept is te vinden in ons digitale Slimm magazine.

architect tekeningen slimm.jpg